Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Πρώτη συνεδρίαση υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη – Ποιοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις-κλειδιά

Ολοκληρώθηκε η πρώτη υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη συνεδρίαση στη Χαριλάου Τρικούπη, στην οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις για τις άμεσες κινήσεις του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της. Επικρατέστεροι για την εκπροσώπηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, καθώς ο ίδιος είναι ως γνωστόν ευρωβουλευτής, είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Το όνομα του Χάρη Καστανίδη συζητείται έντονα για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ακούγονται και τα ονόματα της Ευαγγελίας Λιακούλη, της Χαράς Κεφαλίδου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Επίσης, ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου και ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη γραμματεία επικοινωνίας. Στην επικοινωνία θα συνδράμουν επίσης ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, αλλά και ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Ανδρουλάκης, όπως ο πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ο Στέφανος Ξεκαλάκης,  ο νέος βουλευτής Απόστολος Πάνας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος  και ο Ηρακλής Δρούλιας αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επίσημη παράδοση-παραλαβή έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ενώ στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Πάνος Βλάχος, Βαγγέλης Τσόγκας, Ειρήνη Κωστάκη, Βασίλης Πανάγου και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε σύντομες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του στην είσοδο των γραφείων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» για την παράταξη και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε όλοι μαζί». Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «ο τόπος έχει ανάγκη από μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική φωνή. Τα κόμματα πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, όχι να είναι κλειστοί μηχανισμοί. Ξεκινάμε από σήμερα τη δουλειά. Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά», τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement