Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Το τερμάτισε ο Παπανδρέου- Με επιστολή καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης της περασμένης Κυριακής, 5ης Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑ προχώρησε με επιστολή του προς την αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη, σχετικά με την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. Και μάλιστα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέληση του λαού».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

Advertisement