Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Το επανέλαβε – Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, κλειστά χαρτιά για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους

Γιάννης Οικονόμου: Τη θέση της κυβέρνησης ότι η οικονομία της χώρας δεν θα κλείσει ξανά επανέλαβε, κατά τη διαδικασία της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Αν και ρωτήθηκε επισταμένα για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο Γιάννης Οικονόμου αρνήθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις για lockdown, δεν απάντησε ξεκάθαρα για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα και διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για εμβολιασμένους πολίτες. «Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες, δεν σκεφτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επέμεινε επίσης ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης και η ενίσχυση με κάθε τρόπο του συστήματος υγείας. Όπως ανέφερε επίσης, τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί αύξηση 10% στους εμβολιασμούς σε πολίτες άνω των 12 ετών.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση για τυχόν νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους περιμένει την αξιολόγηση που θα κάνουν αύριο οι επιστήμονες για την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα και αν υπάρχει ανάγκη για «σημειακές» βελτιώσεις, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία και για το θέμα της μετάλλαξης Όμικρον, θέμα που επίσης θα απασχολήσει αύριο τους επιστήμονες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες για να υπάρξει κοινός συντονισμός απέναντι στη μετάλλαξη.

Όσον αφορά δε στο Green Pass, η ισχύς του οποίου επεκτάθηκε στους 9 μήνες από την Κομισιόν, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι «όποια απόφαση υπάρξει εκεί θα εναρμονιστούμε». Προς το παρόν οι άνω των 60 με τρίτη δόση θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement