Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η νέα δομή προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες και υψηλό αίσθημα ασφάλειας

«Η νέα δομή προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες αφενός, από την άλλη όμως και ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας, το οποίο προστατεύει και τους επωφελούμενους και τους διαμένοντες και τις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ΝότηςΜηταράκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ 100,3.

Με την γλώσσα των αριθμών ο Νότης Μηταράκης και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία λίγη ώρα νωρίτερα  γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook πως συνολικά στις δομές των νησιών σήμερα διαμένουν 4.346 (χωρητικότητα 11.668). Το 2019 είχαν φτάσει στις 38.814.

Δείτε την ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:

Υπενθυμίζεται πως την νέα κλειστή/ ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο εγκαινίασε το Σάββατο το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Η νέα δομή, περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και λειτουργικές υποδομές, ώστε να καθίσταται μία ασφαλής, ελεγχόμενης πρόσβασης εγκατάσταση, με αναβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων αλλά και εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση που διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης του διαμένοντος πληθυσμού αλλά και την ορθή υλοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών υποδοχής και ταυτοποίησης.

Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Σάμο, αναπτύσσεται σε έκταση 154 στρέμματα, στη θέση «Ζερβού» του Δήμου Ανατολικής Σάμου και είναι δυναμικότητας 3000 φιλοξενούμενων. Το σύνολο της δομής, περιβάλλεται από διπλή περίφραξη ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση στην είσοδο των απαραίτητων συστημάτων ελέγχου.

Επιπλέον, σε όλη την έκταση της δομής έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση Κλειστού Συστήματος Παρακολούθησης (CCTV), το οποίο χρησιμοποιεί «έξυπνο» λογισμικό με σκοπό να προειδοποιεί εγκαίρως για τυχόν έκτακτα συμβάντα.

Οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 14.250 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από 240 οικίσκους των 25 τ.μ. έκαστος με χωρητικότητα 4 άτομα ανά οικίσκο, 7 ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ. με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο και 2 των 400 τ.μ. έκαστο με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο. Η τοποθέτηση των αιτούντων άσυλο θα γίνεται βάσει εθνοτικών και κοινωνικών κριτηρίων ( οικογένειες, άτομα με κινητικές αναπηρίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, έγκυες).

Το «παρών» στα εγκαίνια της νέας Δομής, έδωσαν μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG HOME, κα Beate Gminder, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας MYTILINEOS, κ. Παναγιώτης Γαρδελίνος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 43 εκ. Και έχει χρηματοδοτηθεί 100% από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement