Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η καλλιτέχνιδα Άννα Ζαννάρα μιλάει αποκλειστικά στον «Χιακό Λαό»

Συνέντευξη: Δημοσιογράφος Ραφαέλα Βατάκη

Στο xiakoslaos.gr μίλησε αποκλειστικά η κα Άννα Ζαννάρα με αφορμή την έκθεσή της «Ζωγραφική & Σχέδιο» που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στη Χίο. Η κα Άννα Ζαννάρα γεννήθηκε στη Χίο και η αγάπη της για το σχέδιο ξεκίνησε στην εφηβεία, ενώ για την ζωγραφική λίγο αργότερα.

Ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο Junior College του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδας και σπούδασε Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο [ΑΚΤΟ] και Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως βοηθός αρχιτέκτονα σε αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Το 2014 επέστρεψε μόνιμα στην Χίο όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Αυτό το διάστημα η γκάλερι ΝS έχει την τιμή και φιλοξενεί την εξαιρετική δουλειά της κα Άννας Ζαννάρας «Ζωγραφική & Σχέδιο». Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Για τους ενδιαφερόμενους η γκάλερι βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας 5, στο ισόγειο.

«Την συγκεκριμένη έκθεση θα την χαρακτήριζα ως εφ’ όλης της ύλης. Αφορμή έμπνευσης υπήρξε η αφηρημένη περιγραφή στους πίνακες, αλλά και η μη αφηρημένη στα σκίτσα», λέει.

Άραγε πίσω από τη συγκεκριμένη έκθεση κρύβεται κάποια ιστορία; Η κα Ζαννάρα αναφέρει ότι τα έργα που απαρτίζουν την έκθεση μπορούν ως θεματικότητα να πουν μια ιστορία, ίσως λίγο διαφορετική στο κάθε άτομο που έρχεται σε επαφή μαζί τους. «Εγώ έχω την δική μου μαζί τους, αλλά το κοινό μπορεί να έχει την δική του ανάγνωση», επισημαίνει.

Πρόκειται για μία έκθεση που απευθύνεται σε όλους και η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι φανερή. «Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Ήταν ευχαρίστηση για μένα που έλαβα όμορφα σχόλια από ενήλικες, αλλά και από μικρά παιδιά», συμπληρώνοντας ότι βασική προϋπόθεση, προκειμένου να αγκαλιάσει ο κόσμος το αποτέλεσμα της δουλείας σου, είναι να αγαπάει αυτό που κάνει, να το αγκαλιάζει ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

Η κα Άννα Ζαννάρα συμβουλεύει τα νέα παιδία που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του σχεδίου και της ζωγραφικής να έχουν υπομονή και αν τουςαρέσει πραγματικά, να ενισχύσουν το όποιο ταλέντο με μελέτη και μαθητεία.

Τέλος, όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια η λέξη που χρησιμοποιεί είναι η αγρανάπαυση. «Για την ώρα, και ως προς τις εκθέσεις, αγρανάπαυση», καταλήγει.

Επισυνάπτονται λεπτομέρειες για τη διάρκεια της έκθεσης και το ωράριο λειτουργίας:

Αύγουστος: Πρωινά 10:00-13:30 εκτός της Κυριακής, Απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-20:00.

– Σεπτέμβριος: Πρωινά 10:00-13:30 εκτός της Κυριακής, Απογεύματα 18:00-20:00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement