Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευχαριστήριο μήνυμα Ελευθερίας Λυκοπάντη για τη συμμετοχή όλων στο 5ο Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική»

Για τη ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, μίλησε η πρόεδρος κα Ελευθερία Λυκοπάντηκαλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της κα Ελευθερίας Λυκοπάντη:

«Την 1η Αυγούστου το 5ο Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, που ξεκίνησε την 24η Ιουλίου 2021, ανήκει στην ιστορία.

Καλλιτεχνικά ως οργανωτές εκτιμάμε πως το οδηγήσαμε πιο μπροστά, πιο κοντά δηλαδή στο στόχο μας, που είναι η Ελληνική Μουσική όλων των εποχών και ειδών, κυρίως όμως η σύγχρονη.

Υπήρξαν πολλές νέες αναθέσεις σε νέους δημιουργούς, πολλές πρεμιέρες και αντιπροσωπεύτηκαν πολλά είδη ελληνικής μουσικής.

Συμμετείχαμε με τέσσερις πρωτότυπες εκδηλώσεις στον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης (αιγίδα Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος), οργανώσαμε και φέτος εργαστήρια και masterclasses για μαθητές, πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έκθεση εικαστικών.

Μας χαροποιεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο το κοινό μας αυξάνεται και συνειδητά επιλέγει να παρακολουθήσει εκδηλώσεις μας, που αρκετές από αυτές υπερβαίνουν τα συνήθη και άπτονται του πειραματικού, του ασυνήθιστου, του υπερβατικά πρωτότυπου, ό,τι δηλαδή συνθέτει τα χαρακτηριστικά της μουσικής του καιρού μας.

Οι μουσικοί και γενικά οι περισσότεροι καλλιτέχνες μας ήταν νέοι άνθρωποι. Η χαρά μας είναι που βλέπουμε τα νέα αυτά ταλαντούχα παιδιά, πολλά από τα οποία είναι Χιωτόπουλαπου σπουδάζουν ή κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, να συμμετέχουν πρόθυμα όλες τις ημέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ όχι μόνοι στις πρόβες, αλλά και σε ό,τι άλλο χρειάζεται το στήσιμο μιας εκδήλωσης, από το να μεταφέρουν καρέκλες, να κουβαλούν ηχητικά, να υποδέχονται τον κόσμο, να μεταφέρουν τους μουσικούς, να ετοιμάζουν και να μοιράζουν προγράμματα, να ενημερώνουν  καθημερινά επί μήνες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να βγάζουν φωτογραφίες, να τραβούν βίντεο, και άλλα και άλλα. Σχολείο είναι και όλα αυτά, σπουδή, πώς δηλαδή στήνεται μία εκδήλωση. Ο πρώτος που δίνει το παράδειγμα είναι ο καλλιτεχνικός μας σύμβουλος, συνθέτης κ. Αλέξανδρος Καλογεράς-δεν έχει καμιά σχέση με τη Χίο- διδάκτωρ του Χάρβαρντ και καθηγητής στο μεγαλύτερο μουσικό πανεπιστήμιου του κόσμου, στο Berklee College of Music της Βοστώνης.

Ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ  ευχαριστώ όλους τους μουσικούς μας, μικρότερους και μεγαλύτερους, όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, και ιδιαίτερα τους εικαστικούς, όσους εργάζονται εθελοντικά για την προετοιμασία του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του χρόνου, την εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ, παρακλάδι της ΜΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, τα ΜΜΕ  και βέβαια όλους τους χορηγούς μας, δημόσιους φορείς και ιδιώτες. Όλων οι επωνυμίες, τα ονόματα και τα λογότυπα αναγράφονταν σε όλα μας τα προγράμματα, σε όλο το υλικό προβολής και υπάρχουν μόνιμα καταχωρημένα στην ιστοσελίδα μας(musahellenicafestival.gr).

ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ! Ευγνώμων σε όλους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. Μετά το πέρας των συναντήσεων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement