Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μούσα Ελληνική»: Η φιλοσοφία και το πρόγραμμα του Χιώτικου Σύγχρονου Μουσικού Φεστιβάλ

Το πρωί της Παρασκευής η κ. Ελευθερία Λυκοπάντη, μίλησε στα τοπικά μέσα για το Μουσικό Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική», που συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Χίου. Καλεσμένοι ήταν ο κ. Παύλος Καλογεράς, καλλιτεχνικός σύμβουλος του φεστιβάλ και ο κ. Αντώνης Μυριαγκός, σκηνοθέτης της παράστασης.

Ο κ. Καλογέρας μίλησε για τη φιλοσοφία και για το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ που έχει άμεση σύνδεση με τον τόπο. Υπάρχουν οι καθημερινές βραδινές εκδηλώσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

«Το ακροατήριο είναι ένας μεγάλος παράγοντας σε κάθε φεστιβάλ. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στις συναυλίες με διάθεση να ακούσει διαφορετικά πράγματα, κάτι καινούργιο», συμπληρώνοντας ότι ένα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής πρέπει να δημιουργεί πολιτισμό. Κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται να είναι διαφορετική και να δίνει αναθέσεις για νέα έργα.

Συγκεκριμένα, το Μουσικό Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική» έχει αναλάβει πολλά έργα για φέτος, τα οποία έχουν γραφτεί γι’ αυτό και θα γίνουν πρεμιέρες κατά τη διάρκειά του. Ο κ. Καλογέρας επισημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν εννιά εκδηλώσεις, ενώ στην πρώτη βραδιά θα συμπυκνωθεί η θεματολογία και των εννέα.

«Έχουμε τον λόγο, τα κείμενα που βασίζονται στο θέμα της μοναξιάς, την ηθοποιία, τα εικαστικά και την μουσική. Είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε πολύ μικρό και που κάθε χρόνο μεγαλώνει και δυσκολεύει. Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε διεθνείς διαγωνισμούς στη σύνθεση και ίσως στην εκτέλεση της σύγχρονης μουσικής», καταλήγοντας ότι το σημαντικότερο που έχουν καταφέρει είναι η σχέση τους με τα παιδιά και τους νεότερους.

Με τη σειρά του μίλησε κι ο κ. Μυριαγκός, ο οποίος κατάγεται από τη Χίο και έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της πρώτης εκδήλωσης του μουσικού φεστιβάλ.

«Το πιο συγκινητικό είναι να βλέπεις ανθρώπους μέχρι και 85 ετών να έχουν τη χαρά και τη δίψα για τη ζωή. Είναι ένα μάθημα ζωής, ένα δώρο», ολοκληρώνοντας  ότι όλη αυτή η δράση αναφέρεται σε έρωτες χαμένους, στη μοναξιά και στα γερατειά.

Η πρώτη εκδήλωση του Μουσικού Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική» θα ξεκινήσει το Σάββατο (24/07/2021) και ώρα 21:00 στην πλατεία των Αρμολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement