Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο»: Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους «Ολυμπιάδα»

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου», «Καλοκαίρι στην Πόλη», επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ-πολύ παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα.

Το Α’ Δεκαήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά.

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους «Ολυμπιάδα: 

Η γνωστή δωδεκάδα ξαναχτυπά και αναλαμβάνει δράση! Τέλος, οι φουρτούνες και οι δολοπλοκίες, οι μεταξύ τους τσακωμοί και οι διαφωνίες. Οι θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους «Ολυμπιάδα», γεμάτη αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. Πού αλλού; Μα, φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο»! Μας προσκαλούν και μας προκαλούν να λάβουμε μέρος σε αυτό το «θεϊκό» γεγονός, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Μην λείψει κανείς!

Εργαστήρια Μεσημεριανής Ζώνης στο Καλοκαίρι στην Πόλη

Θεατρικό Εργαστήρι:

Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους. Ετοιμαστείτε για θεατρικό παιχνίδι! Εδώ, θα κάνουμε διακοπές και βουτιές στη μεγάλη πισίνα της φαντασίας! Μαζί, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα έρθουμε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου! Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών θα ενδυναμώσουμε δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη και θα μάθουμε για τον αυτοσχεδιασμό και την αφήγηση! Θα δημιουργήσουμε χαρακτήρες, θα γνωρίσουμε το σώμα μας, τη φωνή μας και θα ενισχύσουμε τη φαντασία μας!

Το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει το παιδί:

 • Να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους φίλους του, την οικογένειά του κ.λπ.
 • Να μάθει πώς να συνυπάρχει και να είναι μέλος μιας ομάδας.
 • Να προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
 • Να εκφράζεται σωματικά και ψυχολογικά.
 • Να αποκτήσει νέες εμπειρίες.
 • Να είναι ήρεμο και γαλήνιο.
 • Να μοιραστεί διάφορα θέματα που το απασχολούν και δεν μπορεί να τα εκφράσει με τα λόγια.
 • Να ευαισθητοποιηθεί για περισσότερα θέματα «μπαίνοντας» στη θέση διαφορετικών ρόλων.

Αθλητικό Παιχνίδι

Μαζί, θα γυμναστούμε, θα χαλαρώσουμε και θα παίξουμε, με βασικό σκοπό τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση μέσα από το παιχνίδι.

Το Αθλητικό Παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη και τα βοηθάει: 

 • Να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.
 • Να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η συνεργασία μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.
 • Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.
 • Να διασκεδάσουν, να απολαύσουν και να χαρούν ένα γεμάτο με ενέργεια καλοκαίρι.

Ημερήσιο πρόγραμμα:
08:00-09:00: Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:00-10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
10:30-11:00: Δεκατιανό
11:00-13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
13:30-14:00: Μεσημεριανό γεύμα
14:00-15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
15:00-16:45: Απογευματινή ζώνη (κατ’ επιλογή)
16:45-17:00: Αναχώρηση

Trailer: ΕΔΩ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τώρα, η ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά έκδοση XLT του δημοφιλούς Ranger που διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μιάμιση και δύο καμπίνες –Rap Cab...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής θα επιστρέψουν στο Ράλλυ Ακρόπολις εκπροσωπώντας την “Traction Rally Team”, αυτή τη φορά με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Porsche παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Ενώ η Macan με κίνηση στους πίσω τροχούς επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή αποδοτικότητα...

Advertisement