Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση-προσφορά της ΜΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χίου!

Πρόκειται για μια Μουσική Διαδραστική Παράσταση, που θα γίνει την Τρίτη το πρωί, 16 Απριλίου 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, βασισμένη σε ιδέα της Ελευθερίας Λυκοπάντη.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν 11 σχολεία, περί τους 800 μαθητές,  και θα επαναληφθεί δύο φορές, 10:00-11:15 και  11:45-13:00.

Η κάθε παράσταση θα έχει δύο μέρη.

Στο πρώτο θα παρουσιαστούν τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας και θα παιχτεί “Το καρναβάλι των ζώων» του Καμίλ Σαιν-Σανς.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο παραμύθι της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη “Η παρέλαση των παιχνιδιών”, που εστιάζει στα θέματα         Αναπηρία- Διαφορετικότητα- Αποδοχή- Συμπερίληψη- Δύναμη της αγκαλιάς.

Επί σκηνής θα συμπράξουν Σύνολο Συμφωνικής Ορχήστρας, Παιδική Χορωδία και αφηγήτρια. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα τραγουδήσουν μαζί με τους μουσικούς. 

Η παιδαγωγική διάσταση της εκδήλωσης εξασφαλίζεται με την εμπλοκή των παιδιών στα δρώμενα. 

Η παράσταση θα συνοδεύεται με προβολή οπτικού υλικού, που ευγενικά έχει παραχωρήσει το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη. Το βίντεο με εικόνες από το βιβλίο της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη επιμελήθηκαν  η Νεονίλλη Δρομιάδη και ο Θοδωρής Ζούρας.

Μουσική, τραγούδια, παιχνίδια και σκηνοθεσία: Άννα Δανιηλίδη. 

Σύνολο Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Χίου σε διδασκαλία και  διεύθυνση της μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου

Παιδική Χορωδία Χίος Λύρικα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγέλας Τσιμπιρλού

Ανάγνωση: Καλλιόπη Λιαδή

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Οργάνωση: ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement