Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Wicked”: Η κακιά μάγισσα πρασίνισε από την αναμονή, αλλά επιτέλους βγήκε το τρέιλερ της ταινίας

Μπορούν άραγε οι φωνές της Cynthia Erivo και της Ariana Grande να κερδίσουν τους λάτρεις του αθλητισμού; Η απάντηση είναι ναι. Το τρέιλερ του πρώτου μέρους της ταινίας Wicked, έβαλε γκολ στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Αμερικής, αφήνοντας άφωνους τους θεατές.

Ο σκηνοθέτης Jon M. Chu που οραματίστηκε την κινηματογραφική μεταφορά της Σμαραγδένιας Πόλης του Wicked (ίσως του πιο εμπορικού musical των τελευταίων ετών, μαζί με το Hamilton), τόλμησε να παράξει με άκρως κινηματογραφικά μέσα, δηλαδή περισσότερες κατασκευές και επινοημένα εφέ παρά CGI ή μπλε οθόνη, μια ταινία που μπορεί να αργεί να βγει στις μεγάλες οθόνες αλλά μάλλον αξίζει την αναμονή.

Η παραγωγή των δύο ταινιών (αρχικά θα ήταν μία αλλά λόγω των εκτεταμένων γυρισμάτων και της εντυπωσιακής αισθητικής, πάρθηκε απόφαση να χωριστεί σε δύο μέρη) ολοκληρώθηκε μέσα στον Ιανουάριο. Είναι άξιο προσοχής ότι η ολοκλήρωση των γυρισμάτων κράτησε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι δύο απεργίες του Hollywood (σεναριογράφων και ηθοποιών), επηρέασαν τον ομαλό προγραμματισμό γυρισμάτων.

Οι τρεις βασικές ηρωίδες έκαναν αναρτήσεις στα social media μόλις το τρέιλερ έκανε την πρεμιέρα του.

Δείτε κι εσείς το τρέιλερ εδώ:

Στο τρέιλερ ακούγεται για πρώτη φορά απόσπασμα από την ερμηνεία της Erivo στο εμβληματικό τραγούδι «Defying Gravity» στο ρόλο της Elphaba. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια χτυπάει υψηλές νότες που προδιαθέτουν τους λάτρεις του μιούζικαλ για μυθικές στιγμές με κρεσέντα αλά Μπρόντγουεϊ.

Το στούντιο της Universal παρέχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, που φροντίζει να τις διοχετεύει σε events της δημοφιλούς κουλτούρας.

Η Madame Morrible, την οποία υποδύεται η Michelle Yeoh, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ξεκάθαρα τη μορφή της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ασιάτισα ηθοποιός είχε μιλήσει πρόσφατα για το πόσο ενθουσιασμένη είναι με τη συμμετοχή της, παρά την έλλειψη εμπειρίας της από τον χώρο του μουσικού θεάματος.

Το τρέιλερ προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του Super Bowl του 2024. Το πρώτο μέρος προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους της Αμερικής στις 27 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ το δεύτερο μέρος θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα προς το τέλος του 2025.

Το Wicked, βασίζεται στο μιούζικαλ του Broadway που έκανε πρεμιέρα το 2003. Η ιστορία του εμπνεύστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Gregory Maguire.

Η ιστορία μάς παραπέμπει στο παρασκήνιο της ζωής των μαγισσών του Οζ, όπου η πρασινόδερμη Elphaba (Cynthia Erivo) που μέλλεται να γίνει η κακιά μάγισσα της δύσης, θα συναντήσει την Glinda (Αριάνα Γκράντε), τη μελλοντική Καλή Μάγισσα του Βορρά. Στην πραγματικότητα το Wicked ερμηνεύει τη δύναμη της μαγείας και της φιλίας και πως αυτές μπορούν να μεταμορφώσουν τις ζωές μας. Δίνει επίσης λογική ερμηνεία σε αυτό που το ευρύ κοινό ορίζει ως κακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement