Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Πρεμιέρα για την sold out παράσταση «Καβαλλέρια – Παλιάτσοι»

Ενθουσίασε το κοινό η πρεμιέρα του δίπτυχου «Καβαλλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι και «Παλιάτσοι» του Λεονκαβάλλο, στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο τενόρος Αρσέν Σογκομονιάν στην πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα ήταν πραγματικά έξοχος, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, η μεσόφωνος Εκατερίνα Γκουμπάνοβα, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και οι βαρύτονοι Δημήτρης Πλατανιάς και Διονύσης Σούρμπης.

Το βράδυ της Κυριακής δόθηκε η δεύτερη παράσταση, που είναι sold out.

«Νομίζω ότι είναι μία ωραια στιγμή για την Λυρική. Aυτή τη στιγμή βασιλιάς είναι η μουσική. Έχουμε ένα ελληνικό και διεθνές καστ, έναν μαέστρο κι έναν σκηνογράφο οι οποίοι είναι εκπληκτικοί και τους αξίζει να τους οργανώνει ένα ταξίδι σε μια άλλη χώρα που δεν την πατήσαμε» αναφέρει ο σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος.

«Η μουσική είναι πολύ δυνατή, γεμάτη παθος, πολύ καθαρή» σημειώνει ο διευθυντής ορχήστρας Αντονέλλο Αλλεμάντι.

Τα δύο έργα παρουσιάζονται μαζί γιατί το επιτρέπει η διάρκειά τους, έχουν μουσική συγγένεια, πρωτοπαρουσιάστηκαν με μικρή χρονική διαφορά, η «Καβαλλερία Ρουστικάνα» το 1890 και οι «Παλιάτσοι» το 1892 και, βέβαια, γιατί η υπόθεση και των δύο αφορά ερωτικά πάθη ταπεινών, λαϊκών ανθρώπων του ιταλικού Νότου.

Οι ερμηνείες της Εκατερίνα Γκουμάνοβα, της Τσέλια Κοστέα και των βαρύτονων Δημήτρη Πλατανιά και Διονύση Σούρμπη ήταν εξαιρετικές.

Η αποκάλυψη της βραδιάς ωστόσο ήταν ο αρμένιος τενόρος Αρσέν Σογκομονιάν στην πρώτη εμφάνιση στην Αθήνα – πράγματι ερμήνευσε εξαιρετικά την περίφημη άρια Βέστι λα Τζούμπα από τους Παλιάτσους του Λεονκαβάλο.

Τους εντυπωσιακούς φωτισμούς της διμερούς παράστασης σχεδίασε ο Μπεν Πίκερσγκιλ.

Στην διανομή συμμετείχαν ακόμα η Διαμάντη Κριτσωτάκη, η Τζούλια Σουγλάκου, ο Γιάννης Καλύβας, ο Θεόδωρος Αϊβαλιώτης και ο ​Φίλιππος Δελλατόλας καθώς και η Χορωδία και η παιδική χορωδία της Λυρικής σκηνής.

Παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 1, 4, 8 και 11 Φεβρουαρίου. Τα εισιτήρια εχουν εξαντληθεί.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement