Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Καλή χρονιά με θρίλερ, arthouse και Digimon

Με θρίλερ, arthouse και Digimon μπαίνει η νέα χρονιά. Ας δούμε αναλυτικά τις ταινίες που βγαίνουν σήμερα (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024) στους κινηματογράφους.

Στοιχειωμένα νερά

Μετά από τη διάγνωση μιας εκφυλιστικής νόσου, ένας παίκτης μπέιζμπολ «κρεμάει τα παπούτσια του» και μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα νέο σπίτι. Σύντομα πείθει τη σύζυγό του να επιδιορθώσουν την πισίνα, για να κάνει τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες. Δυστυχώς εκεί θα βρει καταφύγιο ένα κακό πνεύμα που επιβιώνει εκ του ασφαλούς κάτω από το νερό, στοιχειώνοντας το υγρό στοιχείο της πισίνας.

Εμπνευσμένο από μικρού μήκους ταινία με το ίδιο θέμα, παρατηρούμε ακριβώς το ίδιο ζητούμενο που είχε περισσότερο το «Τιν και Τίνα», παρά τα «Smile» και «Saw». Η ιστορία ξεχειλώνει και χαρίζει τη θέση της λειτουργικής φαντασίας στα ξαφνιάσματα τρόμου. Η ανατροπή σχετικά με την κεντρική ηρωίδα καθώς και οι επιλογές της δεν είναι αρκετές για να κάνουν την ταινία να επιπλεύσει σε ανοιχτά νερά της πρωτοτυπίας. Το «Στοιχειωμένο νερό» καταλήγει να είναι το «Τρόμος στο Άμιτιβιλ» σε βαριάντα πισίνας με πιτσιλιές από τα «Σαγόνια του Καρχαρία», εκτελεσμένο οπτικά πολύ σωστά αλλά αφόρητα γνώριμο και κατά συνέπεια… βαρετό.

Οι Χωρικοί

Με φόντο την Πολωνία των αρχών του 20ου αιώνα, οι δημιουργοί του «Loving Vincent» χρησιμοποιούν τα ίδια τεχνικά εργαλεία για να πουν μια πιο καθημερινή ιστορία [καθημερινή με όρους σοβαρής κομψής και προσεγμένης σαπουνόπερας]. Επαρχιώτισσα ερωτευμένη με το νεαρό γιο πλούσιου γαιοκτήμονα, αναγκάζεται να παντρευτεί τον πατέρα. Το λοιπό πόπολο θα φθονήσει την τύχη της και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλύψει τα ανείπωτα. Με την ιστορία να χωλαίνει σε αρκετά σημεία (ιδιαίτερα στη δεύτερη πράξη), αν αφαιρέσουμε την πανέμορφη καλλιτεχνική διεύθυνση και σχεδιασμό, η ταινία θυμίζει προσεγμένη σαπουνόπερα εποχής. Το εύρημα των χρονολογικών μεταβάσεων με τις κορυφώσεις των συγκρούσεων προστίθεται στα θετικά της αφήγησης. Οι «χωρικοί» αποτελούν την επίσημη πρόταση της Πολωνίας για τα 96α Όσκαρ.

Λίμνη Φάλκον

Arthouse ιστορία ενηλικίωσης με στοιχεία φανταστικού έρχεται για να κερδίσει αποκλειστικά τους κινηματογραφόφιλους με ανοιχτό ορίζοντα. Στη «Λίμνη Φάλκον» δύο εφήβοι αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, παραθερίζοντας σε ένα μέρος που θρυλείται πως έχει στοιχειωθεί. Όσα λάβουν χώρα θα τους οδηγήσουν στην κορύφωση της προσωπικής τους ενηλικίωσης. Η «Λίμνη Φάλκον» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του 2022. Παρακολουθήστε την απερίσπαστοι, γιατί όπως και όλες οι ταινίες που αναπτύσσονται σε προσδιορισμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα θέλουν χρόνο για να ξεδιπλωθούν, και κυρίως για να σε κατακτήσουν. Η υπερβατική ανατροπή του τέλους κερδίζει κάθε θεατή που ορίζει εαυτόν σινεφίλ. Η έμπειρη ηθοποιός Σαρλότ Λε Μπον, σκηνοθετεί με προσωπική γραφή και περιέργεια χωρίς να παρασσύρεται, κρατώντας διακριτική στάση στους χαρακτήρες της και τις εμπειρίες τους.

Digimon Adventure 02: The Beginning

Γνωρίζετε γιατί οι άνθρωποι και τα Digimon έχουν αναπτύξει ανυπέρβλητους δεσμούς φιλίας; Αν όχι, η ταινία θα σας το αποκαλύψει ανατρέχοντας στις απαρχές αυτών των δεσμών φιλίας όταν ένα Digimon αποφασίζει να χαρίσει σε νεαρό φίλο του όσα ζητάει χωρίς να γνωρίζει την ουσία των συναισθημάτων. Ο Ντέιβις θα αποκαλύψει μεγάλες αλήθειες στα Εκλεκτά Παιδιά, όσο το γιγαντιαίο ντίτζι-αυγό εκ των ουρανών θα προσπαθήσει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους στο Τόκυο. Η ταινία ικανοποιεί αποκλειστικά το κοινό που μεγάλωσε με τα επεισόδια της σειράς, η οποία με τη σειρά της έχει αντιγράψει τα Pokemon και την επιτυχημένη συνταγή τους. Θυμίζει περισσότερο παιδική τηλεόραση σε εκτεταμένο TV special επεισόδιο, παρά ταινία μυθοπλασίας. Όσοι δεν γνωρίζουν το σύμπαν των Digimon θα δυσκολευτούν πολύ. Η προσεγμένη μεταγλώττιση στα υπέρ της ταινίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement