Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Hunger Games: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές των νέων «Αγώνων Πείνας» στην πρεμιέρα στο Βερολίνο

Το πολυαναμενόμενο franchise επιστρέφει στις μεγάλες οθόνες. Σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες, τα μυστικά του prequel (και πρώτου μέρους της νέας κινηματογραφικής τριλογίας) των The Hunger Games (Αγώνες Πείνας) αποκαλύπτονται ήδη στους Ελληνικούς κινηματογράφους. Αν και η απεργία δεν είχε λήξει επίσημα (κύκλοι πρόδιδαν ότι θα έληγε), η ήδη οργανωμένη πρεμιέρα στο Βερολίνο φιλοξένησε αρκετούς από τους συντελεστές στο γερμανικό έδαφος, εκεί που έγιναν και τα γυρίσματα.

Στην ταινία η ηθοποιός Rachel Zegler (που πρωταγωνιστούσε στο νέο «West Side Story») υποδύεται την Lucy Gray Baird, την επίλεκτη της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους «Αγώνες Πείνας».

Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της (δηλαδή ο χαρακτήρας Coriolanus Snow) βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Tom Blyth as Coriolanus Snow and Rachel Zegler as Lucy Gray Baird in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Photo Credit: Murray Close

Όπως μας είπε η Rachel Zegler: «[Οι θεατές] μπορούν να περιμένουν τους «Αγώνες Πείνας» που γνωρίζουν και αγαπούν, αλλά επίσης θα μάθουν την προέλευσή τους και πώς διαμορφώθηκαν. Θα μάθουν και θα παρακολουθήσουν τις απαρχές της ιστορίας. Η Suzanne [Collins] είναι ο λόγος που αυτή η σειρά είναι τόσο επιτυχημένη. Και έγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αρκετό για να έρθουν οι θεατές. Μου αρέσει να νομίζω ότι το κύριο θέμα είναι πραγματικά η φύση των πραγμάτων έναντι των επιλογών μας και πώς οι άνθρωποι δεν γεννιούνται κακοί. Είναι πραγματικά δελεαστικό να βλέπεις την ιστορία προέλευσης ενός κακού χαρακτήρα, και φυσικά ο Ντόναλντ Σάδερλαντ έπαιξε έναν τόσο εμβληματικό κακοποιό και να βλέπεις τον Τομ να υποδύεται με τόση άνεση αυτόν τον ρόλο, είναι πραγματικά υπέροχο».

Photo Credit: Murray Close

«Το βάθος της συγγραφής της Suzanne Collins μας επιτρέπει να πάμε πραγματικά κάτω από την επιφάνεια της ταινίας και της ιστορίας», δήλωσε ο Tom Blyth, με τον Josh Andrés Rivera να συμπληρώνει: «Κάνει τον θεατή να αναρωτηθεί, όπως και μερικοί από τους χαρακτήρες στην ταινία, τι είναι η ανθρωπότητα, ποια είναι η εσωτερική φύση της ανθρωπότητας. Και τίθεται αυτή η ερώτηση μέσα από την οπτική γωνία του πρωταγωνιστή μας, του Κοριολάνου Σνόου».

Σχετικά με την πρεμιέρα της ταινίας στο Βερολίνο, ο σκηνοθέτης, Francis Lawrence, σχολίασε: «[Επιστρέψαμε] στον τόπο που γυρίσαμε την ταινία, στο Βερολίνο. Το επιτελείο είχε έδρα το Βερολίνο και έτσι το ότι έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε εδώ και να το μοιραστούμε με τους φαν στο Βερολίνο και τους Γερμανούς θαυμαστές [γενικότερα] πραγματικά με συγκινεί».

«Είτε είσαι φαν της σειράς, είτε δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία και δεν ξέρεις πολλά, νομίζω ότι παρόλα αυτά [θα απολαύσεις]  μια εξαιρετικά ψυχαγωγική ταινία», τόνισε η Hunter Schafer.

Photo Credit: Murray Close

Η πρώτη τριλογία από τους «Αγώνες Πείνας» αποτελεί την 21η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, έχοντας εισπράξει πάνω από 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement