Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν η Αντζελίνα Tζολί μιλούσε για την Κάλλας, χωρίς να μιλάει για την Κάλλας

2016: Με τη βιογραφία της Τζάκι, η Νάταλι Πόρτμαν κερδίζει μια ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ σε συνολικά τρεις υποψηφιότητες.

2021: Με το Spencer [βιογραφία της Diana], η Κρίστεν Στιούαρτ κερδίζει την πρώτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

2024: Μήπως με το Μαρία [βιογραφία της Μαρία Κάλλας] θα φτάσει ξανά η Αντζελίνα Τζολί στα Όσκαρ;

Ο Pablo Larraín έχει το μαγικό άνοιγμα. Με τις βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων έχει κατακτήσει μια θέση στους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Το νέο του πρότζεκτ έχει όμως ένα ειδικό βάρος καθώς αναλαμβάνει τη βιογραφία της διεθνούς ντίβας της Όπερα, της Ελληνίδας Μαρίας Κάλλας.

Όλο και περισσότερος λόγος γίνεται για τη βιογραφία της. Οι πρώτες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν με τη μεταμόρφωση της Τζολί, ενθουσίασαν αλλά έγιναν και αφορμή για χιουμοριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα:

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία της La Divina [όπως έμεινε στις συνειδήσεις του κοινού] έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει αρκετούς από τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν σε κομβικούς ρόλους. Μερικοί από αυτούς είναι οι Kodi Smit-McPhee (X-Men, Αpocalypse, Άσε το Κακό να Μπει, Η Εξουσία του Σκύλου), Alba Rohrwacher (Τα θαύματα, Είμαι ο Έρωτας), Pierfrancesco Favino (Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ, Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι), Haluk Bilginer (Χειμέρια Νάρκη, Η Νύχτα με τις Μάσκες), Valeria Golino στον ρόλο της αδελφής της Κάλλας (Ο Άνθρωπος της Βροχής, Στραβοί Πιλότοι σε F-16, Φρίντα) και η Angelina Jolie ως La Divina Maria (Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω, Maleficent, Ο Κύριος και η Κυρία Σμιτ).

Το σενάριο ολοκληρώθηκε πριν από την απεργία της WGA και είναι του Στίβεν Νάιτ. «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την παραγωγή της «Maria», η οποία ελπίζω να προβάλλει στο παγκόσμιο κοινό την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Steven Knight, τη συνεισφορά ολόκληρου του καστ και του συνεργείου, και, ειδικά, τη λαμπρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία της Αντζελίνα [Τζολί]» δήλωσε ο σκηνοθέτης. Το σενάριο εστιάζει στις τελευταίτες ημέρες της ντίβας στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

Στον Ελληνικό τύπο έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι το ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση θα υποδυθεί ο βραβευμένος με Emmy διεθνής Τούρκος ηθοποιός Χαλούκ Μπιλγκινέρ (Haluk Bilginer).

Αντίστοιχα έχει αγκαλιαστεί μόνο από θετικά σχόλια η επιλογή της Βαλέρια Γκολίνο στο ρόλο της Υακίνθης (γνωστή και ως Τζάκι), της κατά 6 χρόνια μεγαλύτερης αδελφής της Κάλλας.

Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larraín, θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες. Θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, την Ελλάδα (Κατάκολο), τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο.

Όταν συναντήσαμε την Αντζελίνα Τζολί στο φεστιβάλ της Ρώμης το 2021 στην πρεμιέρα του Eternals, την ρωτήσαμε τι την συνδέει με την Ελλάδα. Η απάντησή της, την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω, σκιαγραφούσε ουσιαστικά τη συμμετοχή της στην συγκεκριμένη ταινία: Ήταν σαν να είπε ότι θα υποδυθεί την Κάλλας, χωρίς να το πει.

@alexlizardos στο φεστιβάλ της Ρώμης στην πρεμιέρα του @eternals marvel η @ANGELINA JOLLIE μας μίλησε για την #callas χωρίς να μας μιλήσει για την @Maria Callas 100° by MJ ♬ πρωτότυπος ήχος – alexlizardos

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement