Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά το 6ο Balkan Can Kino (BCK) Συμπόσιο Κινηματογράφου, με επίκεντρο τη σημασία του παιχνιδιού

Το 6ο Balkan Can Kino (BCK) Συμπόσιο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 22 Οκτωβρίου του 2023 και πραγματεύεται τη θεματική “Kino Ludens”, παράφραση του βιβλίου “Homo Ludens” του Γιόχαν Χάιζινγκα, το οποίο εξέτασε για πρώτη φορά τα ζωτικά οφέλη του παιχνιδιού στον πολιτισμό και την κοινωνία. Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας. Οι φετινοί χώροι διεξαγωγής του Συμποσίου είναι το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το “PreLab”, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, το “Zoetrope”, το παιδικό βιβλιοπωλείο ο “Γάτος Μαουρίτσιο” και το “Athens Zine Biblioteque”.

Θα παρουσιαστούν προγράμματα επιμέλειας του “Balkan Can Kino” από το open call & από τις ταινιοθήκες του “British Council” και του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήναςη ρετροσπεκτίβα της Dagie Brundert, επιμέλειας του Pugnant Film Series, αλλά και σύγχρονος βωβός κινηματογράφος με live dj set, μουσικής επιμέλειας του Fade Radio. Παράλληλα, θα λάβει χώρα στo “Zoetrope” η τριήμερη εγκατάσταση “Play-Pause-Stop”, όπου θα παρουσιαστούν περίπου 40 οπτικοακουστικά έργα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και podcast από τους συμμετεχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου.

Παράλληλα, θα λάβει χώρα στο Zoetrope η τριήμερη εγκατάσταση PLAY – PAUSE – STOP,  όπου θα παρουσιαστούν πέριξ στα 40 οπτικοακουστικά έργα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και podcast από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου. Στη λήξη του φεστιβάλ θα απονεμηθεί βραβείο κοινού σε δύο ελληνικές και δύο διεθνείς μικρού μήκους ταινίες.

Το 6BCKFS διοργανώνεται από το Balkan Can Kino, pop-up και κινητό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Συμπόσιο και Εργαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και παρουσιάζει ανεξάρτητο και guerrilla κινηματογράφο, και την  οπτικοακουστική εταιρεία FLP Athens, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2020 και εστιάζει στον πειραματικό και art house κινηματογράφο, την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων και εργαστηρίων αλλά και την παροχή καλλιτεχνικών υπηρεσιών.

Όλες οι εκδηλώσεις του Συμποσίου είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα, μεταβείτε εδώ.

Το 6BCKFS τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του EUROPE FOR FESTIVALS – FESTIVALS FOR EUROPE. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το Kosmos Radio 93,6. 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement