Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» – Μαγική βραδιά με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Ένα Θέατρο με λαμπρή ιστορία επέστρεψε ανανεωμένο στη ζωή των Αθηναίων και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τον χώρο του για να «καλωσορίσουν» την επιστροφή του. Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» και ξεκίνησε τη νέα εποχή του με μια μαγική βραδιά, με μαέστρο τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο σε όλες τις υποδομές του, αλλά και με σεβασμό στην παλιά του μορφή, αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της Αθήνας που ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επαναφέρει στην πόλη. Έτσι, οι παλαιότεροι, που έζησαν τη σπουδαία διαδρομή του Θεάτρου στον Λυκαβηττό και απόλαυσαν τις ιστορικές καλλιτεχνικές στιγμές που φιλοξένησε, το έχουν πάλι στη διάθεσή τους και οι νεότεροι, που δεν πρόλαβαν να το γνωρίσουν, θα ζήσουν πλέον τη νέα εποχή του.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου πήρε το όνομα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» και ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το Θέατρο από νωρίς. Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, μέσα από τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ζαχαρία Καρούνη και της Ηρούς Σαΐα, σκόρπισαν τη μελωδία τους σε όλο τον αθηναϊκό λόφο και μετέτρεψαν τη βραδιά σε μια αληθινή γιορτή.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από τον δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παρών σε αυτή τη γιορτή, και ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την αναγέννηση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Απόψε είναι μία αληθινά όμορφη στιγμή για την Αθήνα. Το Θέατρο του Λυκαβηττού, ανακαινισμένο και φιλόξενο, άναψε ξανά τους προβολείς του και υποδέχθηκε χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίους, που ανέβηκαν στον Λόφο για να ζήσουν μία συγκινητική βραδιά με τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο. Η παλιά γενιά που λάτρεψε το Θέατρο του λόφου συναντήθηκε με τη νέα, αυτή που από σήμερα ετοιμάζεται να το αγκαλιάσει. Με το μυαλό και την καρδιά μας στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, όλα τα έσοδα της συναυλίας διατίθενται, ως ελάχιστη συνεισφορά, για την ανακούφισή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement