Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταινία του Μπόλιγουντ κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος

Η ταινία του Μπόλιγουντ “Bawaal” κατηγορήθηκε από το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ότι ευτελίζει τη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματοςμε επιπόλαιους διαλόγους και μία ιστορία που χρησιμοποιεί τα στρατόπεδα θανάτου των Ναζί ως μεταφορά για τα προβλήματα των σχέσεων. Η ομάδα Εβραϊκών δικαιωμάτων ζήτησε την απομάκρυνσή της από τις πλατφόρμες.

Το τρέιλερ του “Bawaal”, το οποίο χρησιμοποιεί το σλόγκαν «Κάθε ιστορία αγάπης έχει τον δικό της πόλεμο», περιλαμβάνει μια φανταστική σκηνή όπου οι χαρακτήρες των Kapoor και Dhawan είναι παγιδευμένοι σε έναν θάλαμο αερίων.

«Είμαστε όλοι λίγο σαν τον Χίτλερ, έτσι δεν είναι;» λέει ο χαρακτήρας του Kapoor σε κάποιο σημείο του τρέιλερ. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε. Και θέλουμε αυτό που έχουν οι άλλοι».

Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας, λέει: «Κάθε σχέση περνάει από το δικό της Άουσβιτς».

«Το Άουσβιτς δεν είναι μια μεταφορά. Είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου για το κακό», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής πρύτανης του SWC και διευθυντής της Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης, ραβίνος Abraham Cooper.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) κάλεσε την Τρίτη 25 Ιουλίου το Amazon Prime να αφαιρέσει την ταινία “Bawaal” από την πλατφόρμα του, λόγω της «εξωφρενικής κατάχρησης του ναζιστικού Ολοκαυτώματος ως μέσο πλοκής».

Πάντως, ο δημιουργός της ταινίας, Nitesh Tiwari απάντησε λέγοντας πως «Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση. Ποτέ δεν θα ήταν πρόθεσή μου να είμαι αναίσθητος».

Πηγή: CNN

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement