Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tιμητικές διακρίσεις από το ΕΚΠΑ σε προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού

Βραβεία σε προσωπικότητες με προσφορά στον αθλητικό χώρο θα απονεμηθούν από το ΕΚΠΑ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου.

Με αφορμή τις βραβεύσεις, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με ανακοίνωσή του «συγχαίρει τον Κώστα και τον Τάκη Πετρόπουλο για την ξεχωριστή τιμή που θα τους αποδοθεί από την Επιστημονική Κοινότητα της Σχολής Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η πόλη μας έχει αστείρευτες δυνάμεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα μία φορά.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουνίου, στο ιστορικό Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, του αρχαιότερου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, θα τύχουν μιας ιδιαίτερης τιμής, δύο δικοί μας άνθρωποι, οι αδελφοί Κώστας & Τάκης Πετρόπουλος».

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, που μετεξελίχθηκε στη σημερινή Σχολή, η Επιστημονική Κοινότητα θα τιμήσει για τη συμβολή τους στη συνολική ανάπτυξη της επιστήμης, τους παρακάτω:

  1. Γιαννάκης Παναγιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).
  2. Γουναρίδης Μπάμπης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώτος και ιστορικός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), επί της θητείας του οποίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.
  3. Ζέρβας Γιάννης, ομότιμος καθηγητής της Αθλητικής Ψυχολογίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.
  4. Πετρόπουλος Κώστας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής.
  5. Πετρόπουλος Τάκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, καλαθοσφαιριστής και προπονητής, πρώτος μεταδικτατορικός Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Πατρέων.
  6. Χατζηχαριστός Δημήτρης, εκλιπών καθηγητής της Αθλητικής Παιδαγωγικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, την τιμητική διάκριση του οποίου θα παραλάβει εκπρόσωπος της οικογένειάς του.
    Με την ευκαιρία της τιμητικής διάκρισής τους, ο Κώστας και ο Τάκης Πετρόπουλος, έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:
    «Η τιμή ανήκει στους αείμνηστους γονείς μας, Γιώργο Πετρόπουλο και Βάσω Ασπιώτη και στο Σύλλογό μας Απόλλωνα Πατρών, που μας διαμόρφωσαν, καθώς και στις οικογένειές μας που μας στήριξαν σε ό,τι προσπαθήσαμε στην εκπαίδευση, τον αθλητικό και τον κοινωνικό στίβο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement