Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Psaroloco: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο

Το Psaroloco – Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο με στόχο να προσεγγίσει να συνδέσει και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά με εκπληκτικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Προσφέρει ένα ποικιλόμορφο, ανεξάρτητο και πλουραλιστικό πρόγραμμα ενισχύοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της ενσυναίσθησης.

Με υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο – ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από όλον τον κόσμο που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με ταινίες που συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Εmmy Awards, Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ.α.) ταινίες με υποψηφιότητες στα Όσκαρ, στα βραβεία Cesar που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Laika and Nemo

Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών καθώς και με εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Απριλίου μετά τις προβολές των προγραμμάτων Μικρές Περιπέτειες & Θάλασσα και φιλίαακολουθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κινηματογραφικό εργαστήρι «Παίζουμε Κινηματογράφο» της Cinemathesis με την Γιάννα Δεληγιάννη, με αφορμή το μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με θέμα τον κινηματογράφο στην πρωτότυπη ελληνική βιβλιογραφία.

σε συνεργασία με την πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα για την γονεϊκότητα Project Parenting το Σάββατο 8 Απριλίου 14:30 μετά την προβολή του προγραμματος ταινίες μικρού μήκους αποκλειστικά για εφήβους θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με την Αφροδίτη Κονδύλη AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων & PCI Certified Parent Coach.

Τέλος, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11:00 το πρόγραμμα Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά / Β μέρος θα προλογίσει η εκπαιδευτικός & σύμβουλος γονέων Μαργαρίτα Καμαριώτου.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 45 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Την αφίσα του φεστιβάλ επιμελήθηκε ο εικαστικός Φίλιππος Θεοδωρίδης. «Κάναμε το κολάζ με την κόρη μου πέρσι το καλοκαίρι στην Σαντορίνη. Της πρότεινα να κάναμε κάτι για να το πάρω μαζί μου μιας κι εγώ θα έφευγα πιο νωρίς από το νησί. Κόψαμε τα χαρτιά τα δίναμε ο ένας στον άλλο και τα κολλούσαμε στο χαρτί. Η Νεφέλη μου πρότεινε το πορτοκαλί που είναι και το αγαπημένο της χρώμα», δήλωσε.

Τα highlights από τα ξεχωριστά τμήματα του φεστιβάλ

Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά

Εκπληκτικές πολύχρωμες και μελωδικές μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά 4 ετών και άνω χωρίς διάλογο.

Ταινίες μικρού μήκους I Μικρές Περιπέτειες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων γεμάτες τρυφερότητα και ανακαλύψεις για ηλικίες 7 ετών και άνω. Οι ιστορίες αφηγούνται περιπέτειες – δύναμης, αδυναμίας, διαφορετικότητας και αλληλεγγύης – και με πολύ χιούμορ δίνουν μια εικόνα για τον κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο συναρπαστικά πλάσματα.

Luce and the rock

Ταινίες μικρού μήκους Ι Θάλασσα και φιλία

Στο πρόγραμμα συναντάμε ταινίες κινουμένων σχεδίων για ηλικίες 10 ετών και άνω που συναρπάζουν με τις ιστορίες τους. Με ερέθισμα την θάλασσα και την φύση αποκαλύπτεται η αναζήτηση της σύνδεσης και αναγνώρισης της φιλίας.

Ταινίες μικρού μήκους Ι Η Φωνή σου

Στο πρόγραμμα συναντάμε ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για ηλικίες 12 ετών και άνω με υποψηφιότητες στα όσκαρ και στα βραβεία Cesar.

Nudes

Μικρού μήκους αποκλειστικά για εφήβους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες για ηλικίες 14 ετών και άνω με δύο βραβευμένες Ελληνικές παραγωγές. Οι ταινίες είναι η αφορμή για περιπλάνηση αναζητώντας τον συνδετικό κρίκο με την οικογένειά, την ενηλικίωση και τα νέα μέσα.

Ειδικό αφιέρωμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον»

Πρόγραμμα για νέους 15 ετών και για όλη την οικογένεια για να αναρωτηθούμε από κοινού τι ακριβώς είναι αυτό που οι γενιές παρεξηγούν η μία στην άλλη; Πώς θα είναι το μέλλον αν σήμερα δεν συσχετίσουμε με την φύση; Πως η φιλία δεν έχει έχει σύνορα. Ανάμεσα στις ταινίες του προγράμματος συνανταμε την ταινία «Burros» του Jefferson Stein σε παραγωγή της Eva Longoria.

Tαινίες Μικρού Μήκους από παιδιά

Στο πρόγραμμα “ταινίες μικρού μήκους από παιδιά” τα παιδιά εκφράζουν τις ανησυχίες τους προβληματισμούς τους και τα όνειρά τους και ευρύτερα το πώς βλέπουν τον κόσμο και την ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να συνθέσουμε μια συνολική εικόνα για το πώς ζουν τα παιδιά σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους και να συμβάλλουμε στο να εξοικειωθούν τα
παιδιά με άλλες κουλτούρες και με την έννοια της διαφορετικότητας. Το πρόγραμμα προβάλλεται αποκλειστικά διαδικτυακά στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ. Οι ταινίες μικρού μήκους από παιδιά προβάλλονται και τις δυο μέρες αποκλειστικά διαδικτυακά μέσα από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Ice Merchants

Το πρόγραμμα προβολών

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

11:00 Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I Α μέρος
Διάρκεια: 48’| Προτεινόμενες Ηλικίες: 4- 6 ετών

12:00 Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες I A μέρος
Διάρκεια : 44’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών

13:00 Ταινίες μικρού μήκους – Θάλασσα & φιλία
Συνολική Διάρκεια : 53’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 10-12 ετών

14:30 Ταινίες μικρού μήκους – Αποκλειστικά για εφήβους
Συνολική Διάρκεια: 54’ | Προτεινόμενη Ηλικία: 14-17

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

11:00 Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά Ι Β μέρος
Διάρκεια: 45’| Προτεινόμενες Ηλικίες: 4-6 ετών

12:00 Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες I B μέρος
Διάρκεια : 55’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών

13:00 Ταινίες μικρού μήκους – Η φωνή σου
Συνολική Διάρκεια : 62’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 12-14 ετών

14:30 Ανθρώπινα Δικαιώματα & Περιβάλλον
Διάρκεια 65’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 14-18

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα www.psaroloco.org

IDODO

Σχετικά με το Psaroloco Media Literacy Project

Το Πρόγραμμα/Εργαστήρια Παιδείας στα Μέσα Psaroloco (Media Literacy Project / Labs) από το 2010 προωθεί την παιδεία στα μέσα ή αλλιώς οπτικοακουστική παιδεία με δεξιότητες πρόσβασης δημιουργικής χρήσης και κριτικής ανάλυσης του περιεχομένου ενσωματώνοντας τους δασκάλους ως πρωταρχικούς φορείς του νέου αυτού οπτικοακουστικού αλφαβητισμού
μέσω του κινηματογράφου. To Psaroloco Media Literacy δεσμεύεται να διευρύνει την πρόσβαση στις τέχνες για όλα τα παιδιά και είναι περήφανη που παρέχει δωρεάν το PsarolocoEd Classroom.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement