Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Νάπολη και Ελλάδα ενωμένες για πάντα από τον χιλιετή πολιτισμό – Απονομή διπλωμάτων νεοελληνικής γλώσσας

Η Νάπολη και η Ελλάδα ενωμένες για πάντα από τον χιλιετή πολιτισμό. Με αυτό το πνεύμα η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης, αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κράτος, απένειμε σήμερα διπλώματα στους επιτυχόντες των εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Archeoclub Italia.

Στο τέλος της απονομής των διπλωμάτων πραγματοποιήθηκε ευλογία με την κοπή της Βασιλόπιτας, της τυπικής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού, παρουσία της Α.Ε. Γεωργίου Αντωνόπουλου, Επισκόπου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Νάπολης.

Όπως δήλωσε ο Παύλος Κυπριανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Νάπολης και της Καμπανίας  “η Ελληνική μας Κοινότητα είναι εξεταστικό κέντρο για την Ελληνική γλώσσα, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος, και κάθε χρόνο με την ολοκλήρωση των εξετάσεων γίνεται η τελετή απονομής των διπλωμάτων” που εκδίδονται στη Θεσσαλονίκη “όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας”.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε επίσης πως “η Νάπολη ήταν πάντα ένας προορισμός, ένας τόπος μετανάστευσης για τους Έλληνες” ειδικά στις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990, όταν η πόλη φιλοξενούσε “πολλούς φοιτητές” που κατέφθαναν “από την Ελλάδα για σπουδές. Το φαινόμενο αυτό έχει εξασθενήσει τα τελευταία χρόνια” και επισκέπτονται τη Νάπολη “κυρίως Έλληνες για συναισθηματικούς δεσμούς. Έτσι, γεννιούνται μικτές οικογένειες, με παιδιά που φοιτούν στο Ελληνικό σχολείο”.
Εδώ “συμμετέχουν επίσης άνθρωποι που γοητεύονται από τη σύγχρονη ελληνική γλώσσα. Η Ελληνική μας Κοινότητα λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος, και κάθε χρόνο στο τέλος των εξετάσεων διοργανώνεται τελετή αποφοίτησης”, διπλώματα τα οποία εκδίδονται “απευθείας από τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας”.


Όπως δήλωσε ο Antonio Arcudi, πρόεδρος του παραρτήματος Parthenope της Archeoclub D’Italia στη Νάπολη, η τελετή έλαβε χώρα στην καρδιά της πόλης, στην έδρα του Ιδρύματος Quartieri Spagnoli, “σε ένα σημαντικό, αναγεννησιακό παλάτι, όπου η τέχνη, ο πολιτισμός και η ιστορία συμβαδίζουν με τον ελληνικό πολιτισμό”. Ο κ. Arcudi ολοκλήρωσε τονίζοντας πως “η σημερινή εκδήλωση μαρτυρεί την χιλιετή σχέση που έχει η Νάπολη με την Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό πολιτισμό”.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement