Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές σφαίρες: Οι υποψήφιες για ταινίες της χρονιάς… σε αριθμούς

Ας δούμε τις δύο ισχυρότερες κατηγορίες σε νούμερα και υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Επίσης με ημερομηνία εξόδου ή δυνατότητα παρακολούθησης στους κινηματογράφους ή σε πλατφόρμες.

Το «Avatarthe Way of Water» κερδίζει 2 υποψηφιότητες, για καλύτερη ταινία στην κατηγορία δράμα και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Τζέιμς Κάμερον. Εδώ και λίγες μέρες προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε δύο και τρεις διαστάσεις. 

Η βιογραφία του «Έλβις» κερδίζει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, πρώτης ανδρικής ερμηνείας για τον Όστιν Μπάτλερ και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Μπαζ Λούρμαν. Η ταινία προβάλλεται σε ήδη σε πλατφόρμες ψηφιακής θέασης.

Το «The Fabelmans» κερδίζει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Μισέλ Γουίλιαμς, Καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, σεναρίου και μουσικής. Κάποιοι ακόμα κινηματογράφοι προβάλλουν την ταινία που έχει κάνει πρεμιέρα λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Το «Tar» κερδίζει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, πρώτης γυναικείας ερμηνείας για την Κέιτ Μπλάνσετ και σεναρίου. Πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 9 Φεβρουαρίου.

Το «Top GunMaverick» κερδίζει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα και καλύτερου τραγουδιού ερμηνευμένο από τη Lady Gaga. Η ταινία που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και στην Ελλάδα, προβάλλεται ήδη σε πλατφόρμες.

Η νέα ταινία του δημιουργού του La La Land, κερδίζει 5 υποψηφιότητες ως καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για τη Μαργκό Ρόμπι, Καλύτερου ηθοποιού για τον Ντιέγκο Κάλβα, καλύτερου δεύτερου ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και καλύτερης μουσικής. Στις 19 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα.

«Tα πνεύματα του Ινίσεριν» σπάνε το ρεκόρ της 20ετίας και κερδίζουν 8 υποψηφιότητες. Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Κόλιν Φάρελ, Καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για τους Μπρένταν Γκλίσον και Μπάρι Κίογκουν, καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Κέρυ Κόντον, καλύτερης σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Μάρτιν Μακ Ντόνα και καλύτερης μουσικής. Πρεμιέρα στους Κινηματογράφους στις 2 Φεβρουαρίου.

6 υποψηφιότητες για το «Τα Πάντα Όλα» με αυτό της καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ, της Μισέλ Γιό για πρώτη γυναικεία ερμηνεία, της Τζέιμυ Λι Κέρτις σε δεύτερο γυναικείο ρόλο, του Κε Χούι Κουάν για δεύτερο ανδρικό ρόλο και του σκηνοθετικού διδύμου Ντάνιελ Κουαν και Σέινερτ σε σκηνοθεσία και σενάριο. Η ταινία προβάλλεται ήδη σε πλατφόρμες.

Δύο υποψηφιότητες και για τα γυρισμένα στην Ελλάδα «Glass Onion: Στα Μαχαίρια» και «Το Τρίγωνο της Θλίψης». Εκτός από υποψηφιότητα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, η πρώτη είναι υποψήφια και για καλύτερη ανδρική ερμηνεία για τον Ντάνιελ Κρεγκ και η δεύτερη για τη Ντόλυ Ντε Λεόν στη δεύτερη γυναικεία ερμηνεία. Η ταινία έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στην παραγωγό/πλατφόρμα.

Ανάμεσα στους υποψηφίους Έλληνες, αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ είναι υποψήφιος σε δύο κατηγορίες, αυτή του καλύτερου τραγουδιού και καλύτερης μουσικής για τον Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Η ταινία “Πινόκιο” είναι υποψήφια και για βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Και αυτή η ταινία έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στην παραγωγό/πλατφόρμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement