Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής Life Lessons #2 του καλλιτέχνη Ioannis_42 στις 19/3/3022, στο Divani Acropolis

Όλοι μιλάνε για έναν κόσμο που αλλάζει γύρω μας.Γρήγορα. Βίαια. Αναπόφευκτα. Αν σταματήσουμε όμως έστω για ένα λεπτό και παρατηρήσουμε τις αλλαγές ,τι συναισθήματα θα νιώσουμε;
Αυτά τα συναισθήματα έρχεται να μας ξυπνήσει η νέα έκθεση του Ιωάννη Δρίβα, με το πιο ανατρεπτικό, σύγχρονο και καταλυτικό τρόπο.

Ο Ιωάννης Δρίβας, ο οποίος μερικά χρόνια πριν συστήθηκε στον κόσμο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ioannis_42, αποτελεί έναν νέο, αυτοδίδακτο, ανερχόμενο καλλιτέχνη, που δε διστάζει να θίξει και να αποδομήσει φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα και να εκφράσει, ανοιχτά τα συναισθήματα του, μέσα από τη δική του ιδιαίτερη, καλλιτεχνική ματιά.

Η τέχνη αποτελεί για τον Ιωάννη ένα εκρηκτικό μείγμα πάθους, χρώματος και μηνύματος, που με τις σωστές δόσεις από το κάθε υλικό, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αυτό είναι άλλωστε και το όραμα του: μέσα από την τέχνη, να αφήσει το δικό του κοινωνικό αποτύπωμα ώστε να μπορέσει ο σύγχρονος άνθρωπος να σκεφτεί, να νιώσει και να έρθει πιο κοντά στις αξίες του.

Η έκθεση «Life Lessons»,η οποία είναι η δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη, θα λάβει χώρα το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 , υπό τη σκιά του Ιερού Βράχου, και συγκεκριμένα στην καλαίσθητη αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «Divani Palace Acropolis», η οποία θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για τη περίσταση. Η έκθεση αποτελεί μια συλλογή όλων των έργων του μέχρι σήμερα και απαρτίζεται από 5 μέρη, που αντανακλούν και τις διαφορετικές περιόδους έκφρασης για τον ίδιο.

• Η «Love Colors», είναι μια σειρά έργων, που έρχεται να μας δείξει πως για να μπορούμε να ονειρευόμαστε χρειαζόμαστε φως και πως μόνο το χρώμα δημιουργεί το φως. Ο καλλιτέχνης έχει αφεθεί στα χρώματα και τα χρώματα έχουν αφεθεί στην αγάπη του για έκφραση.

• Η «Love Letters» , είναι μια σειρά έργων, που θέλει να μας κάνει να δούμε πως τα γράμματα δεν βγάζουν νόημα μόνο όταν μπαίνουν σε σειρά.Μπορούμε να αγαπάμε τα πράγματα, ακόμα κι αν δεν τα κατανοούμε.Τα γράμματα έχουν αφεθεί στον καμβά του καλλιτέχνη, συνθέτοντας τα δικά τους κρυφά ή ανοιχτά μηνύματα για τον κάθε αναγνώστη.

• Το «Paramithi», είναι μια σειρά έργων ,που έρχεται να μας τονίσει πως το χρώμα της αλήθειας στην πραγματική ζωή, είναι γκρίζο κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.Ο καλλιτέχνης έχει δώσει μια δική του διάσταση το κενό ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ευτυχισμένο τέλος των παραμυθιών ακόμα και αν δε ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

• Το «Vision», είναι μια σειρά έργων που δημιουργήθηκε για να μας θυμίσει πως οπως ακριβώς τα μάτια μας χρειάζονται φως για να δουν, έτσι το μυαλό μας χρειάζεται ιδέες για να αντιληφθεί. Οι ιδέες του καλλιτέχνη αποτυπώνονται στον καμβά και ξεδιπλώνονται μέσα από το όραμα του για τον κόσμο.

• Τέλος, το «Spray Dynamics», είναι μια σειρά έργων, επηρεασμένη από την πραγματική αγάπη του καλλιτέχνη στην τέχνη του γκράφιτι ως τρόπος έκφρασης,γιατί το θέμα δεν είναι να κατανοείς τον κόσμο, το θέμα είναι να τον αλλάζεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ομορφύνεις τον κοντινότερο σου γκρίζο τοίχο.

Τα «Life Lessons» , δεν έχουν σκοπό να μας μάθουν, αλλά να μας κάνουν να ξαναθυμηθούμε τον κόσμο, όπως τον ονειρευτήκαμε κάποτε κι όπως θα θέλαμε να είναι. Η έκθεση ζωγραφικής «Life Lessons» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis και θα διαρκέσει από τις 19.00 έως τις 24.00. Περισσότερες πληροφορίες για τον Ioannis_42, θα βρείτε στο website www.ioannis42.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement