Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Οι καταλήψεις είναι η καλύτερη διαφήμιση υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Colpo Grosso» στο Attica TV φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Κεντρικά ζητήματα στο τραπέζι της συζήτησης υπήρξε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, τα ευρωψηφοδέλτια καθώς και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και το αγροτικό ζήτημα.

Για το νομοσχέδιο των μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο κ. Μηταράκης σχολίασε τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «οι φοιτητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, αλλά όπως έχει ειπωθεί και για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, τελικά είναι η Βουλή που νομοθετεί. Άρα είναι δικαίωμα της Βουλής να νομοθετήσει. Και αυτή η Κυβέρνηση είχε πει ξεκάθαρα προεκλογικά ότι εμείς είμαστε υπέρ του δικαιώματος της εγκατάστασης στην Ελλάδα, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, άρα η θέση μας αυτή έχει κριθεί ξεκάθαρα από τον ελληνικό λαό.»

«Από εκεί και πέρα, είμαι πάντα απέναντι στις καταλήψεις. Θεωρώ ότι οι καταλήψεις στερούν από τους υπόλοιπους φοιτητές το δικαίωμα πρόσβασης στην ακαδημαϊκή κοινότητα, και ουσιαστικά είναι η καλύτερη διαφήμιση υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δηλαδή βλέπουν οι γονείς την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια πανεπιστήμια που ακαδημαϊκά είναι απολύτως αξιόλογα και ανταγωνιστικά σε ένα διεθνές περιβάλλον και αναρωτιούνται αν αυτές είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να πάνε τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Θα ήταν καλύτερα λοιπόν, να προστατεύσουν οι ίδιοι οι φοιτητές το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει πάρα πολύ συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Παραδείγματος χάρη, η αλλαγή του ποινικού κώδικα είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η επιστολική ψήφος που τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε και στερεί στους απόδημους το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στις εθνικές εκλογές είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Για τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «από τότε που θεσμοθετήθηκε ότι τα ευρωψηφοδέλτια είναι με σταυρό και νομίζω είναι μία πολύ θετική αλλαγή που επήλθε στις ευρωεκλογές. Προφανώς η τελική επιλογή των ευρωβουλευτών είναι θέμα των πολιτών. Είναι λογικό λοιπόν τα κόμματα να συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιό τους τους σαράντα δύο υποψήφιους, που επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία και προφανώς ένα κόμμα μεγάλο, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, θα είναι από το χώρο της κεντροαριστεράς, μέχρι τα όρια της Συνταγματικής δεξιάς. Όλο αυτό το χώρο που καλύπτει η Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα κρίνουν και τα πρόσωπα και τις πολιτικές απόψεις των μεμονωμένων υποψηφίων και με σταυρό θα επιλέξουν τους ευρωβουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική περίοδο. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ξεκάθαρο στίγμα ενός κόμματος το οποίο καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα και ως αποτέλεσμα αυτού του ευρέος φάσματος πέτυχε το ποσοστό του 41% στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

Για το αγροτικό ζήτημα

Με αφορμή τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μηταράκης σχολίασε το αγροτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι «φαίνεται να είναι κυρίαρχο ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει ζήτημα με την κοινή αγροτική πολιτική, υπάρχει ζήτημα με τα συνολικά κονδύλια του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, που αναφέρονται στην αγροτική παραγωγή. Νομίζω ότι οι πρόσφατες διεθνείς κρίσεις επαναφέρουν την ανάγκη η Ευρώπη να είναι πιο αυτάρκης σε πολλά προϊόντα και προφανώς και στα αγροτικά».

«Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός – και ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία – αναφέρθηκε στις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν αφενός στόχο την μείωση του κόστους διαβίωσης των πολιτών, αλλά δεν μπορεί να γίνονται με διαφορετικούς κανόνες από τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλει η Ευρώπη στους δικούς μας αγρότες, και τους δίνει ένα συγκριτικό μειονέκτημα στην παραγωγική διαδικασία, και αυτό είναι πρόβλημα για τους αγρότες. Άρα χρειάζεται και η Ευρώπη να ξανασκεφτεί – και νομίζω έχει μπει αυτή η συζήτηση πλέον – να είναι ενεργή στο εσωτερικό», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια στο ράφι και τον πληθωρισμό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ακρίβειας είναι εξωγενές. Η διαφορά του πληθωρισμού της Ελλάδος με τον πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία μονάδα. Δηλαδή ένα ευρώ στα εκατό διαφέρει η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, και γι’ αυτό ανακοινώθηκαν και επιπλέον έργα. Η Κυβέρνηση κάνει πολύ αυστηρούς ελέγχους, έχει θεσμοθετήσει κανόνες στην αγορά που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πάνω σε αυτούς τους κανόνες ελέγχει, νομοθετεί και προσπαθεί να κλείσει αυτή την ψαλίδα που πιστεύω θα το πετύχει».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3B5SJUH8U7Y

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ZGXVnw4j-wg&list=PLzFA1GRMIsiTBz2Llftw572UBWxrgdxY9&index=2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement