Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδης: «Η κυριαρχία της Δεξιάς δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη»

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη

 Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου αναμφίβολα διαμορφώνει και τους στόχους των εκλογών της 25ης Ιουνίου, τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και αναφορικά με τη Χίο.

Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο πριμοδοτεί υπέρμετρα το πρώτο κόμμα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι επιτακτική ανάγκη είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού πόλου που θα αποτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ.

Παρά το δυσμενές για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα και την αυτοκριτική που ήδη έχουμε κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αδιαμφισβήτητα ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Κόντρα στις ελπίδες ισχυρών κύκλων για επιστροφή στον βολικό δικομματισμό, πιστεύουμε πως είμαστε το κόμμα εκείνο γύρω από το οποίο μπορούν να στρατευτούν οι δυνάμεις για την προστασία των εργαζόμενων και του δημόσιου συμφέροντος, όσοι επιθυμούν προοδευτικές λύσεις για την κοινωνία, την οικονομία και τη δημοκρατία.

Η κυριαρχία της Δεξιάς δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

Αυτό αναδεικνύεται ιδιαίτερα ανάγλυφα στη Χίο.

Ο κατακερματισμός της προοδευτικής ψήφου στο νησί μας οδήγησε στο παράδοξο να αναδειχθεί δεύτερος βουλευτής ένας ακραιφνής εκπρόσωπος της Δεξιάς.

Η εκπροσώπηση της Χίου από δύο πρόσωπα του ίδιου ιδεολογικού χώρου, της Δεξιάς, θα είναι πέρα απ’ όλα τα άλλα βλαπτική για τα ίδια τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, στενεύοντας τον ορίζοντα της πολιτικής ζωής του νησιού.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αφήνει όλους τους πολίτες που ανήκουν στην Αριστερά και το Κέντρο, τους προοδευτικούς πολίτες, χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι ζητήματα όπως οι ανάγκες των νέων οικογενειών και των ανέργων, η δημόσια Υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, η πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον θα υποβαθμιστούν συστηματικά και επικίνδυνα.

Αυτός ο λόγος από μόνος του, αλλά και η υπεράσπιση της ίδιας της μακράς ιστορίας των δημοκρατικών δυνάμεων στη Χίο, καθιστά αναγκαία την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement