Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορίστηκε ο Υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου 

Επιλέχτηκε ως Yπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ο κ. Κωνσταντίνος Σολκίδης, μετά από ανοιχτή πρόσκληση και σειρά συνεντεύξεων έπειτα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, της οποίας μέλη είναι εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και από το συνήγορο του Πολίτη. 

Ο Υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα λειτουργεί σε συνεργασία και με την Ειδική Επιτροπή για τη Συμμόρφωση με τα Θεμελιώδη Δικαιώματα που συστάθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αντικείμενό της θα αποτελεί η παρακολούθηση των διαδικασιών και της εφαρμογής της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας στους τομείς της προστασίας των συνόρων και της χορήγησης διεθνούς προστασίας. 

Σύντομο Βιογραφικό: 

Ο Κωνσταντίνος Σολκίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείoυ Πανεπιστημίου Θεσσαλoνίκης (ΑΠΘ). 

Είναι κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και κάτοχος Master of Arts «ΜΑ Applied Strategy and International Security» του Πανεπιστημίου του Plymouth, στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), του International Military Course on the Law of Armed Conflicts [(International Institute of Humanitarian Law), San Remo-Italy] και του European Security and Defence College (ESDC) Course on International Law for Military Legal Advisers (Vienna-Austria). 

Κατά την σταδιοδρομία του στο Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποστράτηγος ε.α.) διετέλεσε μεταξύ των άλλων Διευθυντής Γραφείου Στρατιωτικού Νομικού Συμβούλου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Στο παρελθόν, επίσης, διετέλεσε Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια στήριξης της εκλογικής διαδικασίας στις πρώτες πoλυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική καθώς και Μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) Μεταναστευτικού/Προσφυγικού (Task Force), η οποία είχε ως Έργο τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της μεταφοράς και εγκατάστασης των αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα καθώς και τον εντοπισμό και έλεγχο στο σύνολο της χώρας, κατάλληλων, βιώσιμων και μεγάλης κλίμακας δομών φιλοξενίας, προκειμένου να ανακαινιστούν ή να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, με μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού για την Μετανάστευση (ΔΟΜ), ώστε να καταστούν κατάλληλες για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», προβάλλει τη βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα...

ΕΘΝΙΚΑ

Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 1996, όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Ιμίων. Στην εκπομπή «365 Στιγμές», η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει...

LIFESTYLE

Όπως αναφέρει σημερινό 31/1 δημοσίευμα της εφημερίδας espresso και του Νίκου Νικόλιζα, κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό λόγω σοβαρών οικονομικών...

ΧΙΟΣ

Μόστρα Θυμιανά! Ξεφαντώνουμε τριπλά!  Τρεις εβδομάδες γεμάτες Μόστρα διασκέδαση! Ξεκινάμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κτήριο του Μ.Ε.Ο.Θ για ένα...