Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Από τα ιδιωτικά νησιά στα ιδιωτικά… ηφαίστεια – Το «φλογερό» ενδιαφέρον για το Φαγκραντάλσφγιαλ

Το να διαθέτεις ένα ιδιωτικό νησί θεωρείται πλέον παρωχημένο. Η μόδα, εξάλλου, επιτάσσει την αγορά ενός πιο «φλογερού» ακινήτου. Ενός ηφαιστείου, για παράδειγμα.

Από την εν λόγω τάση, όπως φαίνεται, θα ωφεληθεί σημαντικά μία οικογένεια Ισλανδών, η οποία έχει στην κατοχή της μια τεράστια έκταση περιμετρικά ενός από τα διασημότερα ηφαίστεια της Ευρώπης.

Ο λόγος για το Φαγκραντάλσφγιαλ, στη χερσόνησο Ρεϊκγιάνες, το οποίο εξερράγη τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον 12ο αιώνα, εκσφενδονίζοντας τεράστιες ποσότητες λάβας και καπνού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ηφαιστειακή δραστηριότητα αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ενδεχομένως και χρόνια. Κάτι το οποίο έχει ήδη αυξήσει το ενδιαφέρον τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες, ως απόρροια της φήμης που συνοδεύει το ηφαίστειο, έχουν ήδη τύχει πολλαπλών κρούσεων από πιθανούς αγοραστές, μερικοί εκ των οποίων έχουν καταθέσει τις προσφορές τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, βασικό τους κίνητρο είναι η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της έκρηξης του Μαρτίου, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2020.

«Είναι για πώληση στη σωστή στιγμή και ήδη έχουμε λάβει τουλάχιστον δύο επίσημες προσφορές» δηλώνει η Anna Thordis Gudmundsdottir, μία εκ των ιδιοκτητών της οικογενειακής έκτασης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement