Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θύμα απαγωγής φέρεται να εμφανίστηκε σε βίντεο στο TikTok, μετά από 20 χρόνια

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον ερευνά τη σύνδεση ενός βίντεο που ανέβηκε στο TikTok με μια απαγωγή που έλαβε χώρα το 2003.

Το επίμαχο βίντεο εικονίζει μια γυναίκα που βρίσκεται στο Μεξικό και δηλώνει πως είναι σήμερα 22 ετών, αλλά δε γνωρίζει από πού κατάγεται ούτε ποια είναι η πραγματική της οικογένεια.

Το κλιπάκι γυρίστηκε περίπου πριν από ένα μήνα σε πλατεία της μεξικανικής πόλης Κουλιακάν.

Σο βίντεο, ένας ρεπόρτερ θέτει ερωτήσεις στην κοπέλα σχετικά με τα επικείμενα γενέθλια και την οικογένειά της, με την ίδια να του απαντά στα ισπανικά.

«Ειλικρινά, δεν μου αρέσουν τα γενέθλιά μου», ακούγεται να λέει η κοπέλα. «Σοκάρομαι κάθε φορά που μεγαλώνω 1 χρόνο. Θέλω να πω ένα “γεια” στην μητέρα μου και στη γιαγιά μου και θέλω να έρθουν να με βρουν, διότι έχω απαχθεί», συμπληρώνει.

@akayalla¿Será de aká o será de allá? ?#culturageneral #preguntas #culiacan #sinaloa #viral♬ sonido original – Aká y Allá

«Ναι, λένε πως είμαι θύμα απαγωγής. Ελπίζω να έρθουν να με πάρουν…στην πραγματικότητα, δεν ξέρω από πού κατάγομαι- από εδώ ή από αλλού», λέει η κοπέλα στη συνέχεια.

Λόγω του περιεχομένου του, το βίντεο έγινε viral, με πολλούς θεατές να επικοινωνούν με τις αρχές για να τις ενημερώσουν σχετικά.

Τώρα, οι αρχές πιστεύουν πως η εικονιζόμενη γυναίκα μπορεί να πρόκειται για τη Σοφία Χουάρεζ, ένα κορίτσι που απήχθη το 2003 και σε ηλικία 5 ετών από την Ουάσιγκτον.

Κάποιοι, μάλιστα, από τους χρήστες του TikTok που έτυχε να γνωρίζουν την υπόθεση, υποστήριξαν ότι η 22χρονη κοπέλα μοιάζει εμφανισιακά με το κορίτσι που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, όταν η οικογένεια της Σοφία κατήγγειλε την εξαφάνισή της.

Οι αρχές λένε πως βρίσκονται σε επικοινωνία με τον άνδρα που τράβηξε το βίντεο, ο οποίος θα βοηθήσει στον επανεντοπισμό της γυναίκας.

«Στόχος μας είναι να τη βρούμε, να την αναγνωρίσουμε και να μας δώσει δείγμα του DNA της», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπολοχαγός Άαρον Κλεμ.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μας δείχνουν πως πρέπει να αναλάβουμε ξανά δράση σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση», σχολίασε επίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έχει πολλές ελπίδες για την επίλυση μιας υπόθεσης που έχει διαρκέσει σχεδόν μια εικοσαετία.

«Θα ήταν υπέροχο να λυθεί», λέει ο υπολοχαγός Κλεμ. «Θα ήταν πολύ σημαντικό για την οικογένειά της και για την κοινότητα. Όλοι ανυπομονούν να γυρίσει σπίτι».

Για την προώθηση της υπόθεσης, η αστυνομία έστησε μια προσωρινή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, υπό τον τίτλο: «Τι συνέβη στη Σοφία;»

Στη σελίδα αυτή, η Σοφία Χουάρεζ- η μητέρα της οποίας έχει πεθάνει από το 2009- περιγράφεται ως ένα άτομο, που έχασε μέσα από τα χέρια του την «λαμπρή και αθώα του ζωή».

«Η οικογένεια, οι φίλοι της και η κοινότητά της ζουν κάτω από ένα σκοτεινό σύννεφο από τότε που η Σοφία απήχθη. Όλοι την αγαπούσαμε και την αγαπάμε ακόμα. Η Σοφία δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement