Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οπτική ψευδαίσθηση με αεροπλάνο να φαίνεται ακίνητο εν πτήση – Δείτε το viral βίντεο

Σε βίντεο που έγινε viral φαίνεται επιβατικό αεροπλάνο να παραμένει ακίνητο στο αέρα πάνω από το Σαν Φρανσίσκο.

Ειδικοί ωστόσο εξηγούν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί και πως πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Reddit προσέλκυσε πολλούς σχολιαστές, οι οποίοι αμφισβήτησαν πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να βρίσκεται σε ακινησία. «Πρόκειται για παράλλαξη, δηλαδή για μετατόπιση ενός αντικειμένου που προκαλείται από την αλλαγή της οπτικής γωνίας του παρατηρητή. Το βλέπουμε συχνά» ανέφερε ένας σχολιαστής.

Οπτική ψευδαίσθηση

Ένας πιλότος δήλωσε στην Daily Mirror πως το κόλπο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση – που περιλαμβάνει δύο αεροπλάνα που προσγειώνονται ταυτόχρονα και το μικρότερο κινείται πιο αργά.

«Το Σαν Φρανσίσκο έχει μια διαδικασία, όταν ο καιρός είναι επαρκής και τα δύο αεροσκάφη μπορούν να δουν το ένα το άλλο, μπορούν να προσγειωθούν με μικρότερο πλευρικό διαχωρισμό από ό,τι κανονικά θα χρειαζόταν» δήλωσε ο πιλότος ο οποίος έχει εμπειρία από ένα παρόμοιο περιστατικό.

«Το αεροσκάφος είναι πολύ ελαφρύτερο από εκείνο στο οποίο βρίσκεται ο επιβάτης που τραβάει το βίντεο, οπότε θα πετάει πολύ πιο αργά – και μπορεί να υπάρχει ισχυρός αντίθετος άνεμος που σημαίνει επίσης λιγότερο κίνηση πάνω από το έδαφος».

Βέβαια, οι χρήστες του Reddit έσπευσαν να κάνουν τα δικά τους σχόλια σχετικά με το γιατί το αεροπλάνο μπορεί να κρέμεται στον αέρα. «Κάποια δυσλειτουργία στο Matrix είναι η πιο λογική εξήγηση» σχολίασε κάποιος. «Όχι, νομίζω ότι έχει σταματήσει στο χρόνο παιδιά, κάποιος να δει εάν είναι ακόμα κολλημένο εκεί» είπε ένας άλλος.

Οι ντόπιοι πάντως, δήλωσαν ότι έχουν γίνει μάρτυρες αυτού του θεάματος ξανά και ξανά. «Ως κάποιος που ζει σε αυτή την περιοχή και οδηγεί συνέχεια σε αυτή τη γέφυρα, είμαι σίγουρος ότι εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή θα είχαν σταματήσει και θα είχαν καταγράψει το αεροπλάνο να αιωρείται πάνω τους στον αέρα» σχολίασε κάποιος με έναν άλλο να προσθέτει: «Ζω δίπλα σε αεροδρόμιο, έρχονται συνέχει αεροπλάνα και πηγαίνουν πολύ αργά με αυτό τον τρόπο. Φαίνεται αδύνατο, αλλά δεν είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement