Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δελφίνι “παρενοχλεί” κολυμβητές σε παραλία της Ιαπωνίας

Αντιμέτωποι με μια απρόσμενη “παρενόχληση” βρίσκονται το τελευταίο διάστημα κολυμβητές στην δημοφιλή παραλία της περιφέρειας Φουκούι στην κεντρική Ιαπωνία.

Τουλάχιστον τέσσερις κολυμβητές τραυματίστηκαν, όταν δελφίνια τους πλησίασαν στα ρηχά και κυριολεκτικά τους εμβόλισαν. Μάλιστα, ένας 60χρονος άνδρας νοσηλεύτηκε με σπασμένα πλευρά και δαγκώματα στα χέρια, ενώ πολλοί λουόμενοι τρομοκρατήθηκαν, τρέχοντας να βγουν από το νερό.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί σήμανση που ενημερώνει και καλεί τους κολυμβητές να αποφεύγουν και να μην αγγίζουν τα θηλαστικά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παρουσία των κολυμβητών δημιουργεί στα δελφίνια άγχος, αισθάνονται ότι μπορεί να απειλούνται και γι’ αυτό μπορεί να γίνονται επιθετικά.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Στο έλεος παρατεταμένου καύσωνα παραμένει η νότια Ευρώπη με την ζέστη να είναι αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία, ιδιώς για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Στην Ιταλία, η μισή χώρα φλέγεται από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ στο βόρειο τμήμα, η χαλαζόπτωση είναι σφροδή.


“ΟΧΙ” ΣΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

“Μπλόκο” στα κρουαζιερόπλοια βάζει το Άμστερνταμ ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια στον κεντρικό τερματικό σταθμό πλοίων της πόλης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό τουριστών και τη ρύπανση.

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει σύμβολο του υπερτουρισμού και η απόφαση για την απαγόρευσή τους από το κέντρο της πόλης υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό του μαζικού τουρισμού στην πόλη που υποδέχεται περισσότερους από 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement