Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6,211€

Μια κουταλιά από αυτή την εξαιρετική απόλαυση πιθανώς να κοστίζει περισσότερο από όλα τα παγωτά που θα φάτε σε πολλά καλοκαίρια.

Το παγωμένο επιδόρπιο, που ονομάζεται byakuya [ () ] – «λευκή νύχτα» στα ιαπωνικά – αυτή τη στιγμή κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) για μια μερίδα, γεγονός που το καθιστά επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato αποκαλεί την λευκή νύχτα “gelato” στην ιστοσελίδα της, και το όνομα είναι ένας υπαινιγμός για την ιταλική προέλευσή της τρούφας της.

Την προμηθεύεται αποκλειστικά από την Άλμπα – σύμφωνα με πολλούς πατρίδα της καλύτερης λευκής Τρούφας στην Ιταλία – και αυτό το συστατικό και μόνο μπορεί να αποφέρει μέχρι και δύο εκατομμύρια γιεν (14.500 δολάρια) ανά κιλό, ανέφερε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες την περασμένη εβδομάδα.

Το παγωτό ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το “Sakekasu”, ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε στο Guinness World Records εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει πανάκριβα επιδόρπια, αλλά και να δημιουργεί μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει ευρωπαϊκά συστατικά και παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα.

Για το σκοπό αυτό, έφερε τον Tadayoshi Yamada, τον επικεφαλής σεφ του RiVi, ενός εστιατορίου με έδρα την Οσάκα, γνωστό για τη γαλλο-ιαπωνική fusion κουζίνα του, για να καθοδηγήσει το έργο, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Το επιδόρπιο είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato.

Η δειγματοληψία της λιχουδιάς επίσης γίνεται με μεγάλη ακρίβεια, καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικές οδηγίες για να ρυθμίσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί μόλις φτάσει.

Οι πελάτες έχουν οδηγίες να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Τους συμβουλεύουν να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Αν και η ομάδα των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το γλυκό, το Cellato προσέφερε μια γευστική δοκιμή για το προσωπικό του, το οποίο περιέγραψε το κέρασμα στον οργανισμό τήρησης των ρεκόρ ως «πλούσιο σε γεύση και υφή».

Επιπλέον, συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Το Cellato, το οποίο επίσης προσφέρει και επιδόρπιο με μαύρη τρούφα στο μενού του, δήλωσε ότι σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την πανάκριβη γραμμή προϊόντων του, ώστε να συμπεριλάβει στο μέλλον σαμπάνια και χαβιάρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement