Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

YouTuber έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να κερδίσει προβολές

Ένας YouTuber που κατηγορείται ότι συνέτριψε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να αυξήσει τις προβολές του, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για παρεμπόδιση μιας ομοσπονδιακής έρευνας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ, 29 ετών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, αφού κατέστρεψε σκόπιμα τα συντρίμμια του μικρού μονοκινητήριου αεροπλάνου που συνετρίβη στο εθνικό δάσος Los Padres της Καλιφόρνια το 2021, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Τζέικομπ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να εγκαταλείπει  το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο πριν αυτό συντριβεί, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που καταγράφει το περιστατικό. Αρχικά είπε στις Αρχές ερευνητές ότι το αεροπλάνο του έχασε την ισχύ και ότι δεν γνώριζε πού έπεσε. Αλλά η ιστορία του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους ειδικούς της αεροπορίας και τις ομοσπονδιακές αρχές. Αργότερα διαπίστωσαν ότι ο Τζέικομπ δεν έκανε καμία προσπάθεια να καλέσει τον σε βοήθεια τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ούτε να επανεκκινήσει τη μηχανή του ή να αναζητήσει ένα ασφαλές μέρος για να προσγειωθεί.

Ο YouTuber, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως έμπειρο πιλότο και αλεξιπτωτιστή, δεν σκόπευε ποτέ να ολοκληρώσει τη σόλο πτήση του από το αεροδρόμιο Lompoc στη νότια Καλιφόρνια στις λίμνες Mammoth της Σιέρα Νεβάδα.

Πριν από την απογείωσή του στις 24 Νοεμβρίου 2021, ο Τζέικομπ τοποθέτησε πολλές βιντεοκάμερες σε διαφορετικά σημεία του αεροπλάνου και εξοπλίστηκε με αλεξίπτωτο, βιντεοκάμερα και σέλφι-στικ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Περίπου 35 λεπτά μετά την πτήση, πήδηξε από το αεροπλάνο και άρχισε να κινηματογραφεί το αεροσκάφος καθώς έπεφτε.  Μόλις άγγιξε το έδαφος, πήγε στο σημείο της συντριβής και ανέσυρε το υλικό από τις κάμερες.

Δύο μέρες αργότερα, ο Τζέικομπ ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) για το αεροπορικό δυστύχημα, αλλά είπε στους ερευνητές του NTSB και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας ότι δεν ήξερε πού ήταν τα συντρίμμια.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο, ο Τζέικομπ και ένας φίλος του πέταξαν στο σημείο της συντριβής και ρυμούλκησαν το αεροπλάνο που συνετρίβη στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα, όπου ο Τζέικομπ το έβαλε σε ένα υπόστεγο. Μάλιστα, κατέστρεψε τμήματα του αεροπλάνου και τοποθέτησε τα εξαρτήματα σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το αεροδρόμιο και αλλού, κάτι που οι αρχές λένε ότι παραδέχτηκε ότι έκανε για να παραπλανήσει τους ερευνητές.

Το βίντεο με τίτλο I Crashed My Plane ανέβηκε στο YouTube στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Τον επόμενο Απρίλιο, αφού οι ερευνητές αποκάλυψαν τα ψέματα και τα εμπόδια του Jacob, η FAA του ανακάλεσε την άδεια πιλότου.

Το βίντεο του Jacob από τη συντριβή έχει προβληθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια φορές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement