Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Listenbourg: H ανύπαρκτη χώρα που ξεκίνησε από ένα… τρολάρισμα και έχει σαρώσει το Twitter

Επικό τρολλάρισμα κάνει ένας Γάλλος χρήστης του Twitter, προκαλώντας τα αμέτρητα τιτιβίσματα των χρηστών. Όλα ξεκίνησαν από την καυστική διάθεση που είχε ο εν λόγω χρήστης απέναντι στους αγεωγράφητους Αμερικάνους.

Έτσι η ανύπαρκτη στην πραγματικότητα χώρα, απέκτησε στο Twitter, κυβέρνηση, πολιτικές ομάδες, ποδοσφαιρική ομοσπονδία ακόμα αλλά και εθνικό ύμνο.

 

Η φανταστική χώρα υποτίθεται πως βρίσκεται στα δυτικά της Γαλλίας και βόρεια της Ισπανίας.

 

Ο «δημιουργός» της χώρας σχολίασε με ανάρτηση στο Twitter: «Είμαι βέβαιος ότι κανείς Αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας» και λίγο αργότερα ένας άλλος Γάλλος χρήστης του κοινωνικού μέσου απαντησε «μα ποιος δε γνωρίζει το Listenbourg».

 

Αυτή η απάντηση αρκούσε για να δημιουργηθεί ένας πραγματικός χαμός στα κοινωνικά δίκτυα.  Η φανταστική και ανύπαρκτη χώρα άρχισε να φιγουράρει ως είδηση σε κανάλια εθνικής εμβέλειας στην Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ξαφνικά εκατοντάδες χρήστες του Twitter είχαν δημιουργήσει σελίδες που απεικόνιζαν τις περιφερειακές ενότητες της φανταστικής αυτής χώρας, μιλούσαν για την ίδια την κυβέρνηση της, την ποδοσφαιρική της ομοσπονδία ενώ άλλοι χρήστες του Twitter δημιούργησαν ακόμα και αναφορές ότι το Listenbourg προετοιμάζει διαστημική αποστολή για να μεταφέρει αστροναύτες του στο φεγγάρι.

 

Το τρολάρισμα έφτασε σε τέτοιο επίπεδο ώστε δημοσιογράφοι να αναρωτιούνται εάν και κατά πόσον η ευρωπαϊκή επιτροπή θα ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ για την ανύπαρκτη αυτή χώρα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement