Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νέα Υόρκη: 1.100 δολάρια το μήνα ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 8,8 τετραγωνικών

«Οι άνθρωποι μπορεί να αποκαλούν αυτό το μέρος απλώς ένα δωμάτιο ή μια ντουλάπα, αλλά για μένα είναι το σπίτι μου» δήλωσε ο Verhaeg στο CNBC Make It. Ο 23χρονος κομμωτής, μεταφορέας με ποδήλατο και δημιουργός περιεχομένου βρήκε το διαμέρισμα σε πλατφόρμα ενοικιάσεων και δεν είχε δει το χώρο παρά μόνο σε φωτογραφίες πριν μετακομίσει.

«Ήταν ένα σοκ όταν είδα πόσο μικρό ήταν, αλλά ήθελα πραγματικά να δοκιμάσω να ζήσω σε αυτή την περιοχή» είπε. «Κάθε χώρος μπορεί να γίνει σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή πόσο μικρός είναι. Απλά πρέπει να βάλεις λίγη αγάπη σε αυτόν».

Η μητέρα του Verhaeg συνυπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιό του, και τα προκαταβολικά έξοδα για τη μετακόμισή του ήταν 2.000 δολάρια: 1.000 δολάρια για το ενοίκιο του πρώτου μήνα και 1.000 δολάρια για την εγγύηση.

Το ενοίκιο του αυξήθηκε έκτοτε σε 1.100 δολάρια το μήνα.

Το μικροσκοπικό διαμέρισμα του Verhaeg δεν διαθέτει μπάνιο. Αντ’ αυτού, στο πενταώροφο κτήριο οι κάτοικοι μοιράζονται τα τρία μπάνια και τα δύο ντους που βρίσκονται σε κάθε όροφο.

«Το να ζεις εδώ μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως σαν να βρίσκεσαι σε κοιτώνες κολεγίου λόγω των κοινών ανέσεων» είπε. «Μερικές φορές θα δεις τους γείτονές σου με μια πετσέτα ή ένα μπουρνούζι. Απλά το συνηθίζεις».

Εκτός του ότι δεν έχει μπάνιο, το διαμέρισμα δεν διαθέτει επίσης παραδοσιακή κουζίνα. Ο Verhaeg έχει μια ηλεκτρική κουζίνα που βρίσκεται πάνω σε μια συρταριέρα την οποία χρησιμοποιεί για την αποθήκευση τροφίμων.

Το διαμέρισμα διαθέτει έναν νιπτήρα στη γωνία με ντουλάπι για τα φάρμακα, το οποίο ο Verhaeg αποκαλεί χώρο του μπάνιου του.

«Το κύριο πλεονέκτημα του να ζεις σε έναν τόσο μικρό χώρο είναι ότι σε κάνει να εκτιμάς τα πράγματά σου και να είσαι μινιμαλιστής» είπε. «Πραγματικά δεν μπορείς να βγεις έξω και να αγοράσεις τυχαία πράγματα επειδή δεν έχεις χώρο για να τα αποθηκεύσεις».

Ο Verhaeg ζει στο διαμέρισμα του East Village εδώ και δύο χρόνια. Όπως είπε στο CNBC Make It ότι στις αρχές του έτους, όταν το ενοίκιο του αυξήθηκε κατά 100 δολάρια, δεν τον πείραξε η αύξηση επειδή δεν πληρώνει κοινόχρηστα.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που σκοπεύει να παραμείνει στο διαμέρισμα των 8,8 τετραγωνικών μέτρων για τρίτο χρόνο, πιθανότατα θα είναι ο τελευταίος του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement