Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Φώκια “τρύπωσε” σε σπίτι, έκανε bullying στη γάτα και ξάπλωσε στον καναπέ (video)

Μία μικρή φώκια εισέβαλε σε σπίτι μιας οικογένειας στη Νέα Ζηλανδία, τραμπούκισε τη γάτα τους και έμεινε για περίπου μία ώρα ξαπλωμένη στον καναπέ, μέχρι να εντοπιστεί και μεταφερθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Η οικογένεια Ross, στο όρος Maunganui, έμεινε άναυδη μόλις αντίκρυσε την μικρή φώκια μέσα στο σπίτι τους, το οποίο απέχει μόλις 150 μέτρα από την θάλασσα, το πρωί της Τετάρτης (17/08).

Ο πατέρας της οικογένειας, Phil Ross, ο οποίος τυγχάνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος, δεν έκρυψε την θλίψη λέγοντας χιουμοριστικα:

«Το μεγάλο αστείο είναι ότι αυτή είναι πραγματικά η μόνη οικογενειακή έκτακτη ανάγκη όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας θαλάσσιος βιολόγος στο σπίτι. Έχασα πραγματικά τη μοναδική στιγμή να λάμψω», είπε.

Σύμφωνα με τον, Phil Ross η σύζυγός του Jenn, σηκώθηκε περίπου στις 6 το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο γυμναστήριο. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο της άκουσε κάτι σαν γάβγισμα, αλλά νόμιζε πως ήταν το σκυλί κάποιου γείτονα και δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Το μικρό θηλαστικό πιθανόν κατάφερε να μπει στο σπίτι της οικογένειας από την πορτούλα που έχουν για την γάτα τους, μένοντας εκεί για περίπου μία ώρα.

Όταν επέστρεψε η σύζυγός του, είδε την μικρή φώκια αραγμένη στον καναπέ και ξύπνησε τα παιδιά της οικογένειας για να δουν το νέο τους κατοικίδιο. «Το θεώρησαν πολύ cool και συναρπαστικό», είπε ο Phil Ross.

Ωστόσο, η μόνη τραυματίας σε όλη την υπόθεση ήταν η Coco η γάτα της οικογένειας, η οποία βρέθηκε ελαφρώς τραυματισμένη, «πιθανόν, συνάντησε την φώκια έξω από το σπίτι και σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την περιοχή της τραυματίστηκε από την φώκια» εκτίμησε ο Phil.

Η μικρή φώκια μετά την σύντομη βόλτα της, επέστρεψε στην θάλασσα, στο φυσικό της περιβάλλον με την βοήθεια ενός ειδικού που ήρθε επι τούτου για να την παραλάβει.

Πηγή: The Guardian

Επιμέλεια: Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement