Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σ. Αραβία: 40 καμήλες που είχαν κάνει μπότοξ αποκλείστηκαν από καλλιστεία

Περισσότερες από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από τα «καλλιστεία» καμηλών της Σαουδικής Αραβίας επειδή έκαναν ενέσεις μπότοξ και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις.

Ο διαγωνισμός είναι το αποκορύφωμα του Φεστιβάλ Καμήλας του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ, όπου διακυβεύονται περίπου 58.000.000 ευρώ σε χρηματικό έπαθλο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το πρότυπο ομορφιάς για μια καμήλα περιλαμβάνουν τα μακριά, πεσμένα χείλη, την μεγάλη μύτη και την καλλίγραμμη καμπούρα.

Οι κριτές χρησιμοποίησαν «προηγμένη» τεχνολογία για να αποκαλύψουν την παραποίηση των 40 καμήλων, η οποία όπως είπαν συνέβη σε κλίμακα που «δεν είχαν ξαναδεί», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Όλες οι διαγωνιζόμενες καμήλες οδηγήθηκαν αρχικά σε μια αίθουσα, όπου η εξωτερική εμφάνιση και οι κινήσεις τους εξετάστηκαν από ειδικούς. Στη συνέχεια, τα κεφάλια, ο λαιμός και ο κορμός τους σαρώθηκαν με μηχανήματα ακτίνων Χ και τρισδιάστατων υπερήχων και ελήφθησαν δείγματα για γενετική ανάλυση και άλλες εξετάσεις.

Είκοσι επτά διαγωνιζόμενες στο κύπελλο για τις καμήλες «Majaheim»  αποκλείστηκαν επειδή είχαν «τεντωμένα» μέρη του σώματος, σαν να είχαν υποστεί λίφτινγκ, ενώ 16 άλλες εκδιώχθηκαν επειδή είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ, σύμφωνα με το SPA.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δήλωσαν ότι «επιθυμούν να σταματήσουν όλες τις πράξεις παραποίησης και εξαπάτησης στον καλλωπισμό των καμήλων» και υποσχέθηκαν να «επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στους χειραγωγούς».

Οι διοργανωτές περιέγραψαν το πώς έγιναν ενέσεις μπότοξ στα χείλη, τη μύτη, τα σαγόνια και άλλα μέρη του κεφαλιού των καμήλων για να χαλαρώσουν οι μύες. Συμπληρώματα κολλαγόνου χρησιμοποιήθηκαν για να μεγαλώσουν τα χείλη και τη μύτη τους και τους χορηγήθηκαν ορμόνες για την ενίσχυση της μυϊκής τους ανάπτυξης. Σε κάποιες καμήλες είχαν χρησιμοποιηθεί ειδικά λάστιχα, ώστε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους να δείχνουν πιο φουσκωτά.

Το King Abdulaziz Camel Festival είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Περίπου 33.000 ιδιοκτήτες καμήλων από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γαλλία συμμετέχουν στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και διαρκεί 40 ημέρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι και 100.000 τουρίστες αναμένονται επίσης καθημερινά στον  32 τετραγωνικών χιλιομέτρων χώρο του φεστιβάλ, 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement