Πέθανε ο Mr. Goxx, το χάμστερ που επένδυε σε κρυπτονομίσματα - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Πέθανε ο Mr. Goxx, το χάμστερ που επένδυε σε κρυπτονομίσματα

Ο Mr. Goxx, το χάμστερ που έγινε διάσημο στο διαδίκτυο για την ικανότητά του να ξεπερνά τις επιδόσεις μεγαλοεπενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, πέθανε την Τρίτη.

Ο επίσημος λογαριασμός του Mr. Goxx στο Twitter ανακοίνωσε τον θάνατο του χάμστερ στους 18.000 ακολούθους του.

«Μας απέδειξε ότι το διαδίκτυο δεν χρειάζεται να είναι μια τοξική έρημος», είπαν στο BBC οι ιδιοκτήτες του τρωκτικού.

«Είμαστε απολύτως συγκλονισμένοι από τα αμέτρητα και συγκινητικά συλλυπητήρια που λάβαμε σε όλα τα κοινωνικά μέσα. Αυτό που προσωπικά μάθαμε από αυτό το εγχείρημα έχει ελάχιστη σχέση με τα κρυπτονομίσματα».

Η καριέρα του χάμστερ και η επακόλουθη φήμη του, προέκυψαν από ένα πείραμα δύο φίλων στη Γερμανία, οι οποίοι ήθελαν να δείξουν πώς η τύχη επηρεάζει την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Χιλιάδες άτομα παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή στο Twitch, το γραφείο συναλλαγών του Mr. Goxx, που ήταν προσαρτημένο στο κανονικό κλουβί του. Αρχικά, το χάμστερ έτρεχε πάνω σε μια ρόδα που λειτουργούσε ως «τροχός προθέσεων», ο οποίος περιστρεφόταν και επέλεγε ένα κρυπτονόμισμα. Στη συνέχεια, το χάμστερ έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δυο τούνελ, ένα που σήμαινε «αγορά» και ένα που σήμαινε «πώληση». Κάθε φορά που περνούσε από ένα τούνελ, οι αισθητήρες που ήταν συνδεδεμένοι με το γραφείο του, ολοκλήρωναν τη συναλλαγή σύμφωνα με τις επιθυμίες του χάμστερ.

(Goxx Capital)

Ο μικροσκοπικός έμπορος ξεκίνησε την καριέρα του στις 12 Ιουνίου 2021. Μετά την τελευταία ημέρα των συναλλαγών του στις 22 Νοεμβρίου, το χαρτοφυλάκιό του είχε αυξηθεί κατά 19,7% και είχε αποκομίσει κέρδος περίπου 98 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Protos που ειδικεύεται στα κρυπτονομίσματα, έδειξαν ότι οι πιο πρόσφατες επιδόσεις του χάμστερ, ξεπέρασαν την εταιρεία Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Ωστόσο, η Goxx Capital δεν ήταν μια πραγματική επενδυτική εταιρεία και οι ιδιοκτήτες του χάμστερ τόνιζαν, με κάθε τους ανάρτηση στο Twitter, ότι οι αποφάσεις του τρωκτικού δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως επενδυτικές συμβουλές.

«Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς μας δεν βλέπουν άλλη επιλογή από το να επενδύσουν ένα μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων, χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί», είχε αναφέρει το ανώνυμο δίδυμο πίσω από τον Mr. Goxx, τον Σεπτέμβριο.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πολυαγαπημένου χάμστερ, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αποτίσει φόρο τιμής στη συμβολή του στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχέδια για διάδοχο

Καθώς οι ιδιοκτήτες του Mr. Goxx συμβιβάζονται με την απώλειά του, λένε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα αποκτήσουν νέο κατοικίδιο.

«Ο κόσμος ρωτάει για το αν θα υπάρξει διάδοχος που θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της Goxx Capital, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε. Οι περισσότεροι από τους ακολούθους μας συνδέθηκαν πραγματικά με το φιλαράκι μας και πολλοί δεν ενδιαφέρονταν καν για τα κρυπτονομίσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η “Όμικρον” βρίσκεται...

ΧΙΟΣ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 17/1 και ώρα 17.00, ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνοδευόμενος από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής, επισκέφθηκε το έργο της παράκαμψης Καλλιμασιάς, όπου...