Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολιγόωρη διακοπή του συστήματος πληρωμών της ΕΚΤ αποκαλύπτει το Reuters

Eμπορικές και κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιμετώπισαν πρόβλημα από μια νέα δυσλειτουργία στο σύστημα πληρωμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργά τη Δευτέρα, καθώς έχασαν πρόσβαση στους online λογαριασμούς τους στις κρίσιμες ώρες πριν από το κλείσιμο των δραστηριοτήτων.

Το σύστημα Target, το οποίο συνδέει τράπεζες και κεντρικές τράπεζες ανά την ευρωζώνη και διαχειρίζεται πληρωμές αξίας σχεδόν 2 τρισ. ευρώ ημερησίως, κατέρρευσε χθες, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να ξεκινήσει ανεξάρτητη επανεξέταση.

Στο περιστατικό της Δευτέρας, «ένας σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων», όπως τράπεζες, κεντρικές τράπεζες και εταιρείες υποδομών, έχασαν την πρόσβαση στην πλατφόρμα που τις επιτρέπει να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους με την Target, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Αυτό σήμανε ότι έπρεπε να στηριχθούν στην τήρηση των δικών τους βιβλίων για να ξέρουν πόσα λεφτά είχαν καταθέσει στην κεντρική τράπεζα, και να βλέπουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πληρωμές.

«Δεν είναι τεχνικά δυνατόν να πούμε πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν. Είναι προφανώς μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων», ανέφερε εκπρόσωπος.

«Οι συμμετέχοντες συνήθως δεν εξαρτώνται από το Target για να ελέγξουν τα υπόλοιπα τους στο Target καια έχουν τα δικά τους εσωτερικά λογιστικά μέσα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement