Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έλεγχοι στην αγορά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι έλεγχοι έχουν αποδώσει καθώς όπως προκύπτει υπάρχουν όλο και λιγότερες παραβάσεις. Επιπλέον, οι παραβάτες μπαίνουν σε μία λίστα στην οποία έχουν προτεραιότητα για επανέλεγχο, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι έχουν συμμορφωθεί μετά την επιβολή των προστίμων.

Ενεργοποιούνται το «Καλάθι των νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα»

Εκτός από την απειλή για «τσουχτερά» πρόστιμα σε επιτήδειους, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να βάλει ένα ανάχωμα έναντι των πληθωριστικών πιέσεων, με τη δυνατότητα επιλογής της φθηνότερης λύσης για τον καταναλωτή σε συγκεκριμένες κατηγορίες και με συγκεκριμένα προϊόντα μέσα από τις δράσεις «Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι του νονού».

«Συγκρατείται» στα 10 ευρώ το αρνί

Αυτό που έχει επιτευχθεί είναι η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου στα 10 ευρώ το κιλό, ενώ περίπου ίδιες είναι οι τιμές στα τσουρέκια, τη φέτα και τα αυγά.

Επιπλέον, η ενημέρωση των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis είναι ακόμα ένα εργαλείο που έχουν στα χέρια τους οι πολίτες, ώστε να συγκρίνουν τις τιμές και να αποφύγουν υψηλές χρεώσεις. Μέσω της πλατφόρμας, ο καταναλωτής κάνει άμεσα συγκρίσεις επί των ίδιων προϊόντων στις τιμές από κάθε eshop αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μάλιστα του δίνεται η δυνατότητα η σύγκριση να γίνει και επί συνολικής λίστας αγορών, προκειμένου να διαπιστώσει από ποια αλυσίδα μπορεί να προμηθευτεί το σύνολο των προϊόντων που θέλει πιο φθηνά. Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται βάσει της νομοθεσίας να κοινοποιούν αυτόματα οποιεσδήποτε αλλαγές.

Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για το 2024 εκτίμησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ).

Πηγή: newsbeast.gr