Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου – Ψηφιακές υπηρεσίες για ιδιοκτήτες και επαγγελματίες

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ενταχθεί από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024), σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

 • Πρόκειται για τους Καλλικρατικούς Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών και τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Δαμασίου, Δένδρων Τυρνάβου, Ροδιάς, Δελερίων, Βρυοτόπου του Καλλικρατικού Δήμου Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνολικά 207.259 ιδιοκτησίες και 233.886 δικαιώματα.

Αναλυτικά οι περιοχές και τα ΚΓ/Υποκαταστήματα στα οποία υπάγονται:

 • Στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Καλλιάρχου 17, ΤΚ 41221, Λάρισα, Τηλ. 2416008415) υπάγονται οι ΟΤΑ ΑΙΓΑΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΓΟΝΝΩΝ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΛΑΡΙΣΗΣ), ΙΤΕΑΣ, ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΣΣΩΝΟΣ, ΟΣΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΡΑΨΑΝΗΣ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, ΤΕΜΠΩΝ.
 • Στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Ελευθερίας 15, ΤΚ 40100, Τύρναβος Λάρισας, Τηλ. 2492024631, 29260) υπάγονται οι ΟΤΑ ΑΖΩΡΟΥ (ΒΟΥΒΑΛΑΣ), ΑΚΡΗΣ, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΗΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ, ΒΡΥΟΤΟΠΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΝΙΩΝ, ΓΙΑΝΝΩΤΩΝ, ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΔΕΛΕΡΙΩΝ, ΔΕΝΔΡΩΝ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΔΟΛΙΧΗΣ, ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ, ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΛΟΦΟΥ, ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΟΥ, ΠΥΘΙΟΥ, ΡΟΔΙΑΣ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΕΑΣ, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ.
 • Στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Βασ. Όλγας 3, ΤΚ 42131, Τρίκαλα, Τηλ. 2431025059, 2431601065) υπάγεται ο ΟΤΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ.

Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών για συναλλαγές σε ακίνητα των παραπάνω περιοχών, πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gr και του ktimatologio.gov.gr, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, διασφαλίζοντας τις συναλλαγές και ελαχιστοποιώντας το χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών.

Ειδικά για φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εγγραπτέα πράξη μεταβίβασης για κτηματογραφημένο/α ακίνητο/α, συστήνουμε τη χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από το συμβολαιογράφο τους https://akinita.gov.gr μέσω του οποίου η διαδικασία νομικού ελέγχου ολοκληρώνεται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, με στόχο την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

 • Η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή συμβολαιογραφικών πράξεων, καθώς και αιτήσεων για τη διόρθωση προδήλων σφαλμάτων από πολίτες και επαγγελματίες πραγματοποιούνται και ψηφιακά.
 • Η υποβολή αιτήσεων και συνυποβαλλόμενων εγγράφων για την εγγραφή πράξεων που περιέχονται σε έγγραφα που συντάσσουν ή διακινούν οι δικαστικοί επιμελητές και για τα οποία προβλέπεται νόμιμη προδικασία επίδοσης, πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.
 • Η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση γίνεται και ψηφιακά.
 • Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ. αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου κ.λπ.) υποβάλλονται και παραλαμβάνονται μόνο ψηφιακά (7/24).
 • Το πρωτόκολλο είναι αποκλειστικά ψηφιακό.
 • Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και τις αιτήσεις καταργούνται.
 • Οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά είτε ψηφιακά είτε μέσω POS.
 • Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων κατατίθενται ψηφιακά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ θα χτυπήσει δυνατά και φέτος στη Βολισσό στο δεύτερο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βόρειας Χίου το #1 VOLISSOS SUMMER FESTIVAL 2024 που θα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συμμαχίας Αξιών για την άμεση κατασκευή στεγάστρου στην στάση του Αστικού ΚΤΕΛ Στον νέο υπαίθριο χώρο, κοντά στο σταθμαρχείο,  που χρησιμοποιεί το αστικό...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Ακούγοντας με το σώμα», το Σάββατο 22...

ΧΙΟΣ

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα και τις τράπεζες Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χίου,...

Advertisement