Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά

Την έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών και διαμερισμάτων προκειμένου να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή τους προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στην συνέχεια.

Την ευκαιρία να ανακαινίσουν τα σπίτια τους, που παραμένουν κλειστά και στη συνέχεια να τα νοικιάσουν, θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του προγράμματος «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω».

Στόχος του μέτρου – μεταξύ άλλων – είναι να «πέσουν» άδεια ακίνητα στην αγορά, κάτι που θα ρίξει τις τιμές των ενοικίων κυρίως για οικογένειες, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια, οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται να βρουν στέγη για ενοικίαση και όταν βρίσκουν, είναι αρκετά ακριβή.

Στόχος των αρμοδίων υπουργείων είναι να «πέσουν» και έχει στόχο να ρίξει στην αγορά περίπου 12.500 κενές κατοικίες, οι οποίες όμως θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών μέτρων και θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.

Επιδότηση μέχρι 40% των δαπανών

Όταν λοιπόν κάποιος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ακινήτου θέλει να το επισκευάσει ή να το ανακαινίσει, αν μπει σε αυτό το πρόγραμμα, θα λάβει επιδότηση από το κράτος 40% επί των δαπανών που θα κάνει, για εργασίες και για υλικά. Η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση βέβαια οι εργασίες και τα υλικά να έχουν όλα αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Αποκλείεται δηλαδή, η περίπτωση κάποιος να ανακαινίσει το ακίνητό του με μαύρο χρήμα και χωρίς αποδείξεις.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης αφού θα κάνει την ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να νοικιάσει για τρία χρόνια το ακίνητο και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι. Έχει βρει λοιπόν τον επόμενο ενοικιαστή και επιβεβαιώνεται ότι τον έχει βρει από ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον τρία χρόνια.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement