Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες καταναλωτές εκλαμβάνουν το Black Friday ως περίοδο εκπτώσεων

Τη δική της “συνταγή” υιοθετεί η ελληνική αγορά για την περίφημη Black Friday καθώς αντί να είναι η ημέρα των πολύ μεγάλων εκπτώσεων αντιμετωπίζεται ως μια αφορμή για πολυήμερες εκπτώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βαλέριας Δολαψάκη. Οι Ενώσεις Καταναλωτών συνιστούν την προσοχή για παραπλανητικές πρακτικές.

Σε ρυθμούς λοιπόν Black Friday κινείται η αγορά, ενόψει της Παρασκευής. Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ήδη τους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων.

«Πιστοποίηση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε ο ελληνικός Προϋπολογισμός. Είναι ένα από τα 7 κράτη που δεν έχουν «αστερίσκους» στις δημοσιονομικά τους σχέδια για το 2024, ενώ, αντιθέτως, συστάσεις απευθύνονται σε μεγάλα κράτη όπως στη Γαλλία για δημοσιονομικές αποκλίσεις αλλά και στη Γερμανία για την απόφασή της να παρατείνει τα μέτρα στήριξης για το ενεργειακό κόστος.

Αναλυτικά, η Επιτροπή αποφαίνεται πως τα σχέδια Προϋπολογισμού της Ελλάδας αλλά και 6 ακόμη κρατών της Κύπρου, της Εσθονίας , της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Λιθουανίας ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις που δόθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Αντίθετα αποκλίσεις στα σχέδια προϋπολογισμών εντοπίζει η Κομισιόν σε 9 χώρες μεταξύ αυτών η Αυστρία, Γερμανία, Ιταλίας και Πορτογαλία. Επίσης ανάγκη προσαρμογών καταγράφεται στα σχέδια προϋπολογισμών 4 κρατών: μεταξύ αυτών της Γαλλίας και της Φινλανδίας που «κινδυνεύουν να μην ευθυγραμμιστούν με τις συστάσεις του Συμβουλίου».

Σε ειδική μελέτη για τον Μηχανισμό Έγκαιρης Προειδοποίησης (AMR) για τον εντοπισμό πιθανών μακροοικονομικών ανισορροπιών, η Ελλάδα παραμένει «εντός» του ραντάρ όπως και 11 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ανισορροπίες αφορούν για παράδειγμα στην καθαρή διεθνή επενδυτική θέση ενός κράτους, στο χρέος, στο εξωτερικό ισοζύγιο, αλλά και σε μεγέθη όπως η ανεργία ή το εισόδημα.

Την είσπραξη 63 δισ. ευρώ από φόρους προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2024. Είναι αυξημένα τα φορολογικά έσοδα σε σχέση με το 2023.

Στο 3% κλείδωσε η αύξηση στις συντάξεις που θα καταβληθεί με την σύνταξη του Ιανουαρίου πριν από τα Χριστούγεννα. Ο ΕΦΚΑ πάντως ανακοίνωσε τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Δεκεμβρίου ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για την έκδοση των συντάξεων με fast track διαδικασίες.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Κύριες:

*ΟΑΕΕ, ΟΓΑ,ΕΤΑΑ (μη μισθωτοί)

*Συνταξιούχοι από 1/1/2017 και μετά (μη μισθωτοί & μισθωτοί)

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Επικουρικές: ιδιωτικού τομέα

(μη μισθωτοί & μισθωτοί)

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Κύριες:

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ,

ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ),

ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Δημόσιο: κύριες & επικουρικές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ FAST TRACK

Έκδοση χωρίς απόκλιση: 87,1%

Ενστάσεις: 12,9%

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement