Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για αυξήσεις σε συντάξεις και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – App στα κινητά για την αισχροκέρδεια

Με τις συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις για το 2024. Επιπλέον, από την 1η Δεκεμβρίου περνάει το +8% και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Την ίδια ώρα στο Ένθετο Οικονομία δείτε: Καταγγελίες για αισχροκέρδεια και μέσω εφαρμογής στο κινητό. Το νέο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το 66% των φόρων. Στα 1160 ευρώ ο μέσος φόρος για κάθε μισθωτό.

Η πορεία του Χρηματιστηρίου

Σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αποδόσεων των χρηματιστηριακών αγορών βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών το πρώτο δεκάμηνο του έτους.

Παρά την υποχώρηση που κατέγραψε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο κατά -1,34% Σεπτέμβριο -7,86%, Αύγουστο -1,71%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε κέρδη 28,32%, καταγράφοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των διεθνών χρηματιστηρίων, μετά τη ρωσική αγορά (+48,60%), την τουρκική (+36,39%) και την αγορά της Ουγγαρίας (+28,87%). Η συνολική επίσης κεφαλαιοποίηση της αγοράς από τις αρχές του έτους αυξήθηκε κατά 15,485 δισ. ευρώ.

Στήριγμα στην αγορά έχει προσφέρει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας καθώς και η συμφωνία της Alpha Bank με μια από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Τράπεζες την Unicredit.

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μειώνει την ευαισθησία των ελληνικών assets στα αυξημένα επιτόκια και τη διεθνή αβεβαιότητα, ενώ ξένοι διαχειριστές που, εκ του καταστατικού τους, επενδύουν σε οικονομίες με επενδυτική βαθμίδα, θα εντάξουν και τις ελληνικές μετοχές στα χαρτοφυλάκιά τους. Η επενδυτική βαθμίδα ανοίγει επίσης τον δρόμο για αναβάθμιση και της χρηματιστηριακής αγοράς στις ώριμες αγορές.

Καταγγελίες καταναλωτών μέσω κινητό και για αισχροκέρδεια

Με βίντεο και φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ ή πολυκαταστήματα θα μπορούν να καταγγέλλουν οι καταναλωτές περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Η καταγγελία θα υποβάλλεται μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πότε θα καταβληθούν οι αυξήσεις στους συνταξιούχους

Με τις συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις στους συνταξιούχους για το 2024. Το τελικό ποσοστό θα κλειδώσει εντός των επόμενων ημερών καθώς εξαρτάται και από την πορεία του πληθωρισμού.

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συμφωνία για τη χρηματοδότηση ύψους 125 εκατ. δολαρίων, των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την αμερικανική DFC υπογράφηκε από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Onex, Πάνο Ξενοκώστα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της DFC, Σκοτ Νέιθαν. Οι υπογραφές «έπεσαν» παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της πολιτείας με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, να δηλώνουν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement