Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Στις 1.180,81 μονάδες ανέβηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Apha Bank (+6,73%), οι μετοχές της οποίας επανήλθαν στη διαπραγμάτευση, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το ΤΧΣ σχετικά με τους όρους της διαδικασίας αποέπένδυσής του.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.180,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+6,73%), της Μυτιληναίος (+2,06%), της Πειραιώς (+1,26%), της Coca Cola HBC (+1,07%) και της ΔΕΗ (+1,05%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,21%) και του ΟΤΕ (-0,61%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,17%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,90%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,62%) και των Κατασκευών (-0,56%).

Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 12 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Alpha Bank +6,73% και ΣΙΔΜΑ +4,48%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά Κρήτης -5,33% και Ίλυδα -4,84%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement