Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σίγουρα ένας πόλεμος δεν είναι καλός και για την οικονομία και για τις εξαγωγές, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) Συμεών Διαμαντίδης.

Οι εξαγωγές που έχουμε προς το Ισραήλ το 2022 ήταν της τάξεως των 850 εκατομμυρίων σε ένα σύνολο εξαγωγών και υπηρεσιών και προϊόντων 100 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, οπότε σαν νούμερο δεν επηρεάζει.

Είναι πολύ λιγότερες οι εισαγωγές από το Ισραήλ. Οι εξαγωγές που κάνουμε σε ορυκτά καύσιμα και λάδια είναι τα 300 εκατομμύρια περίπου από τα 850 εκατομμύρια των εξαγωγών του 2022, αλλά αυτά είναι μόνο στα προϊόντα.

Η επίπτωση που πιθανόν να έχει ο πόλεμος είναι όσον αφορά τις επενδύσεις των Ισραηλινών στην Ελλάδα και τους Ισραηλινούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα. Παράδειγμα έχουμε εδώ Θεσσαλονίκη.

Π.χ. εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολλές επενδύσεις από Ισραηλινούς, αγοράζουν διαμερίσματα, κάνουν επενδύσεις. Στον τουρισμό θα έχουμε πρόβλημα, τα ταξιδιωτικά γραφεία θα έχουν πρόβλημα, διότι έχουν αναβληθεί όλες τις πτήσεις προς το Ισραήλ.

Εκεί θα είναι η επίπτωση που άμεσα φαίνεται. Στις εξαγωγές, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής κάποια επίπτωση. Η επίπτωση βλέπουμε να είναι προς τις υπηρεσίες, δηλαδή προς τον τουρισμό, τις επενδύσεις τρίτων στην Ελλάδα και στα ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία είχαν διοργανώσει πάρα πολλές εκδρομές προς τα εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement