Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ για τις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

Επιστρέφει ο πολύ πετυχημένος θεσμός των «Ημερών Καριέρας». Η 20η εκδήλωση, από το 2021 που ξεκίνησε ο θεσμός, θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη, είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Για δύο μέρες, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, 90 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, με περισσότερες από δυόμιση χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα έχουν περίπτερα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δείχνουν το βιογραφικό τους και να συζητούν με τους εκπροσώπους της επιχείρησης για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που προσφέρονται.

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται επί τόπου κανονικές συνεντεύξεις και προσλήψεις. Έχουμε δει και προσλήψεις να γίνονται κατά τη διάρκεια των ημερών Καριέρας.

Οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας δεν είναι μόνο πανεπιστημιακού επιπέδου ή μόνο σε ένα συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας, όπως ο τουρισμός. Είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους και οι θέσεις εργασίας ανταποκρίνονται σε πολύ διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα και επίπεδα προσόντων.

Υπάρχει μια μονάδα εξυπηρέτησης μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ, η οποία συνεργάζεται και έχει χτίσει σχέσεις με αυτές τις επιχειρήσεις.

Έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις και είναι δωρεάν.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι μια προεγγραφή μέσα από το λινκ που έχουμε στο site μας.

Αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι για πρώτη φορά από το 2009 η ανεργία έπεσε κάτω από το 11% και είναι στο 10,8%. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν εφησυχάζουμε, αλλά είναι ένα θετικό νέο, είπε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα στην ελληνική αγορά εργασίας ανέφερε ένα παράδειγμα:
«Έρχεται μια επιχείρηση και λέει δεν βρίσκω μάγειρες που όντως υπάρχει έλλειψη σε μάγειρες. Μάγειρας δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε. Πρέπει να εκπαιδευτείς, να γίνεις μάγειρας. Δηλαδή δεν υπάρχουν πολλοί οι οποίοι να έχουν τις δεξιότητες και τα προσόντα που ζητούν οι επιχειρήσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στην ελληνική αγορά εργασίας. Δηλαδή αν έχεις τελειώσει φιλολογία, λέω ένα παράδειγμα, και δεν υπάρχει ζήτηση εκεί, υπάρχουν άλλα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εργαζόμενοι.

Για αυτό λοιπόν η ΔΥΠΑ, μέσα από τις 50 επαγγελματικές σχολές και τα 30 ΙΕΚ μας, μέσα από τις δράσεις κατάρτισης που κάνουμε, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να συνδέσουμε την εκπαίδευση με τις ανάγκες της οικονομίας. Διότι κακά τα ψέματα, παράγουμε λίγους αποφοίτους εκεί που υπάρχει ζήτηση και υπέρ παράγουμε αποφοίτους σε επαγγέλματα που δεν έχουν ζητήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για την Porsche, τα αρχικά GTS σημαίνουν Gran Turismo Sport και αυτό στην πράξη σημαίνει πως το αυτοκίνητο που τα φέρει, εμφανίζει μια επιπλέον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα ηλεκτρική πραγματικότητα, έχει… ευτελίσει το θέμα της απόδοσης καθώς η προσφορά ίππων είναι μεγάλη σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται ένα γενναίο reset σε...

Advertisement