Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης: Αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, έκπτωση φόρου για γονείς με παιδιά

Αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου, αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι ορισμένες μόνο απο τις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Το ενιαίο μισθολόγιο και οι αλλαγές του, είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες αφού έχουν μπει στην άκρη πόροι περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου.

Αναμένεται αν οι διατάξεις για το μισθολόγιο θα περάσουν σε αυτό το πρώτο νομοσχέδιο του καλοκαιριού ή αν θα περάσουν στο δεύτερο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το φθινόπωρο.

Οι πληροφορίες μιλούν για μία οριζόντια αύξηση στα επίπεδα του 4%, αλλά και μεγαλύτερες αυξήσεις σε νεοεισερχόμενους αλλά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Στο νομοσχέδιο αυτό που θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή αναμένεται να περάσει και η διάταξη για την αύξηση της έκπτωσης φόρου για τους γονείς με παιδιά.

Το σχετικό όφελος κυμαίνεται από τα 90 ευρώ ετησίως για όσους έχουν ένα παιδί και φτάνει μέχρι και τα 220 ευρώ για όσους έχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά.

Η αύξηση θα φανεί στην παρακράτηση φόρου του Ιανουαρίου του 2024 και μετά. Άρα θα μεταφραστεί σε μία αύξηση των καθαρών αποδοχών η οποία μπορεί να φτάσει και στα 16 – 17 ευρώ μηνιαίως.

Θεσπίζεται η έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητα. Ο στόχος είναι η έκπτωση να είναι της τάξεως του 10%. Στόχος είναι να φανεί στα εκκαθαριστικά της επόμενης χρονιάς – του 2024. Πρέπει φυσικά να προηγηθούν οι προετοιμασίες ούτως ώστε να έχουμε τη διασύνδεση των ασφαλιστικών εταιρειών με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να καταγράφονται τα ασφαλισμένα ακίνητα.

Υπάρχει σχέδιο για την αύξηση κατά 8% στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Πρόκειται για μία αύξηση η οποία θα φανεί από τις αρχές του 2024. Ως εκ τούτου, αυτοί που σήμερα εισπράττουν 200 ευρώ θα πάνε στα 216 ευρώ και αντίστοιχη θα είναι η αύξηση και για όσους έχουν υψηλότερες αποδοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement