Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Premia Properties: Συμφωνία μίσθωσης των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

Η Premia Properties ανακοίνωσε ότι, η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Primalaft Αthens AE υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε ακίνητα ιδιοκτησίας της στην οδό Πειραιώς 180-186.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, «πράσινο» συγκρότημα γραφειακών χώρων, πιστοποιημένο για τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά κατά LEED Gold. H συνολική επιφάνεια θα ανέρχεται περίπου 26.500 τ.μ. μέσω της μετατροπής του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων, σε συνδυασμό με την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο.

H σύμβαση μίσθωσης είναι 12ετούς διάρκειας και το ετήσιο συνολικό μίσθωμα ανέρχεται σε 4,382 εκατ. ευρώ για τους ανωτέρω γραφειακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης. Επίσης, αναμένονται επιπλέον έσοδα από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης που υπάρχουν στα 3 υπόγεια πάρκινγκ του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο θα αναβαθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ηλεκτροκίνησης. Οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Ο πρόεδρος της Premia Properties Ηλίας Γεωργιάδης δήλωσε: «Η μετατροπή του Athens Heart σε σύγχρονο χώρο γραφείων ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να διορθωθεί επενδυτικά η χαμηλή απόδοση του ακινήτου σαν εμπορικό κέντρο. Η ανακατασκευή του κτιρίου με βιοκλιματικό σχεδιασμό και αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής είναι ένα βήμα για την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς κοντά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μετατροπή και επέκταση του κτιρίου εντάσσεται στην στρατηγική της Premia για δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα, μια στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει με επιτυχία στην Σουηδία και εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties Κώστας Μαρκάζος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμφωνία με την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την πρώτη μας επένδυση στον κλάδο των «πράσινων» γραφείων και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα συνεργαστούμε με ένα μισθωτή υψηλού κύρους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία Ιδιωτικού – Δημόσιου τομέα με την δημιουργία ενός βιοκλιματικού κτιρίου χαμηλής ενεργειακής απόδοσης το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή.

Η μεταστέγαση επτά γενικών διευθύνσεων του υπουργείου οικονομικών και των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ θα βοηθήσει στη μείωση των δημόσιων δαπανών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας 1.500 υπαλλήλων αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ταυτόχρονα αποδεσμεύονται ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δημιουργείται ένα κτιριακό συγκρότημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αισθητικής με ενεργειακά αποδοτικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτίριο του ελληνικού δημοσίου με πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο Gold. Η συγκεκριμένη επένδυση ενισχύει τα μεγέθη και βελτιστοποιεί τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Premia με την προσθήκη ενός ποιοτικού ακινήτου υψηλών αποδόσεων και προδιαγραφών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement