Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένθετο Οικονομία: ΙΕΕΕ – Τεχνητή νοημοσύνη και εθισμός των νέων στα social media δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις

Κάτω από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα έπεσε η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς για το φυσικό αέριο, ρίχνοντας και τις τιμές των εθνικών χρηματιστηρίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην Ελλάδα η χονδρική τιμή ρεύματος είναι σήμερα στα 99 ευρώ. Την υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη καταγράφει η Μάλτα με 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα και την χαμηλότερη η Σκανδιναβικές χώρες και κυρίως η Φινλανδία όπου η τιμή είναι στα 22,9 ευρώ.

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ:       99,4 €/ MWh
  • ΜΑΛΤΑ:        130 €/ MWh
  • ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ:   22,9 €/ MWh

Οριακές αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούνιο ανακοίνωσαν οι πάροχοι. Αξιοσημείωτες είναι πάντως οι μεγάλες διαφορές στις χρεώσεις από πάροχο σε πάροχο.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Τιμή λιανικής:    8,5 έως 15,5 λεπτά του ευρώ

Επιδότηση:              1,5 λεπτό του ευρώ

Τελική τιμή:             7 έως 14 λεπτά του ευρώ

ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

1. Πάγιο

Μονοφασική:    3,13 € / μήνα (από 0,36 € / μήνα)

Τριφασική:         9,8 €  / μήνα (από 1,15 € / μήνα)

2. Κατανάλωση

0,014 € / KWh (από 0,014 € /KWh)

Παρουσίαση: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Πως τιμολογούν οι αγορές ομολόγων το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα: Ράλυ καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, κάτω από το 4% η απόδοση, στο 3,915%. Στο επίκεντρο η προοπτική ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όλα τα μάτια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την συμμετοχή στο φετινό Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των γονέων οι αιτήσεις.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ

Για 70.000 παιδιά 6 έως 16 ετών

Μέγιστη διάρκεια διαμονής 15 ημέρες

(πυρόπληκτοι Δήμοι Εύβοιας 30 ημέρες)

Αιτήσεις: gov.gr

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ

ΑΦΜ                      Αιτήσεις

– 1,2                          22/5

– 3,4                          23/5

– 5,6                          24/5

– 7,8                           25/5

– 9,0                           26/5

– Όλα τα ψηφία         27/5

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ

Ανώτατο ετήσιο εισοδηματικό όριο

Εργαζόμενοι: 30.000 ευρώ

Μακροχρόνια άνεργοι: 24.000 ευρώ (+3.000 ευρώ/παιδί)

Μονογονεϊκές οικογένειες 27.000 (+3.000 ευρώ/παιδί)

Αιτήσεις ξεκινάνε και για το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων της ΔΥΠΑ με στόχο της δημιουργία 1.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΥΠΑ

Αιτήσεις εργοδοτών από 22/5 (www.gov.gr)

Προσλήψεις 1.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Επιχορήγηση έως 70% μισθού και εισφορών – Για 12 μήνες + 12 μήνες (παράταση)

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο εθισμός των νέων στα social media είναι οι δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντίνος Καραχάλιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, στο περιθώριο της του συνεδρίου Slide2Open. Ο Managing Director του Παγκόσμιου Τεχνολογικού Επιμελητηρίου, που για 140 χρόνια σχεδιάζει τα διεθνή standards για τη λειτουργία μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων όπως το Internet και το wifi, επισήμανε ότι ο ρόλος του ΙΕΕΕ στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έγκειται στο να αποτρέψει τις κακές χρήσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Αριστείδη Ζαννίκου Την 28-9-2023, ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, (ναυτικοί μας, καλά ταξίδια και καλή επάνοδο στα σπίτια σας), στο αμφιθέατρο του...

ΧΙΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά. Ο Γιώργος Ρωμανιάς φίλος του Εργατικού Κέντρου Χίου συνέβαλε καθοριστικά με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος, μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τα στέγαστρα Καλατράβα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η περιοδεία της παράταξης «Σύμπραξη Δημιουργίας για τη Νέα Χίο». Την Κυριακή (1/10) ο Σταμάτης Κάρμαντζης και υποψήφιοι του συνδυασμού...

Advertisement