Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα: Το φθηνότερο αλλά μη υγιεινό junk food επιλέγουν οι καταναλωτές

Ακρίβεια και πληθωρισμός έχουν αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας του πολίτη. Καθώς το κύμα της ακρίβειας δεν λέει να κοπάσει, οι πολίτες προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα ακόμη και από τα τρόφιμα που βάζουν στο καθημερινό τους τραπέζι επιλέγοντας πιο φθηνές, αλλά καθόλου υγιεινές λύσεις.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, ίσως η χώρα μας να βρίσκεται και σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «The State of Grocery Retail 2023» στην οποία αναφέρθηκε, οι περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων αναζητώντας τις προσφορές στα τρόφιμα, ενώ λιγοστεύουν εκείνοι που επιλέγουν, ανεξάρτητα από το κόστος, την υγιεινή διατροφή αγοράζοντας τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

  • Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παραμένει υψηλά. Ενώ τον Μάρτιο ο πληθωρισμός «έτρεχε» με 5,4%, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ήταν στο 12%.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη τρεις είναι οι λόγοι που τα τρόφιμα διατηρούν τις υψηλές τιμές τους:

  • Η μεγάλη αύξηση τιμών το 2022, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.
  • Η χρονοκαθυστέρηση στις μειώσεις τιμών έναντι των αυξήσεων. Π.χ. στο τρίμηνο βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση τιμών, ενώ για την αποκλιμάκωσή τους χρειάζονται 9 με 12 μήνες.
  • Η φύση και ο χρόνος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
  • Επίσης, είδαμε μια τεράστια αύξηση στην πώληση έτοιμων γευμάτων, είπε. Δηλαδή κοστίζει φθηνότερα να αγοράσει κανείς κάτι ήδη μαγειρεμένο, από το να αγοράσει τα υλικά και να το παρασκευάσει ο ίδιος, κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement