Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι περιλαμβάνει

Από σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου τίθεται σε ισχύ στα σουπερμάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» εξυπηρετεί τηνίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» κι επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας ψάχνουν οικονομικές λύσεις για το πασχαλινό τραπέζι. Το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021. «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

«Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα» λένε οι κτηνοτρόφοι.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement